РИНФЛАЈШ СА ТРИ СОСА: Класик за сва времена
Кувано месо и поврће су старински начин да се започне свечани ручак. Још када се додају сосови, рапсодија укуса почиње.
Састојци:
- живинске изнутрице 200 г
- пиле, мање 1 комад
- пиринач 200 г
- маст или уље 30 г
- црни лук мања 1 главица
- зелен 2 везе
- со и бибер по укусу
- суви биљни зачин 1 кашичица
- першун неколико струкова
- кромпир 2 комада
За Парадајз сос
- маст 1/2 кашике
- брашно 1 и по кашика
- кувани парадајз 300 г
- со, бибер и шећер по укусу
За сос од мирођије
- маст 1 кашика
- брашно 2 кашике
- мирођија, сецкана 10 г
За сос од вишања
- вишње 200 г
- маст 1 кашика
- брашно 2 кашике
Припрема:
Пиле ставите да се кува са очишћеном зелени и кромпиром. Живинске изнутрице ситно исецкајте и динстајте са црним луком и сувим биљним зачином. Када буде готово, додајте кувани пиринач, млевени бибер, сецкани першунов лист и зачин по укусу, па све добро промешајте. Ово јело се служи уз кувано месо и поврће које добијамо када процедимо жуту супу. Све то прелијте сосом од парадајза, мирођије или вишања.
За парадајз сос у пола кашике масти кратко пропржите кашику и по брашна, те додајте 300 г куваног парадајза. Долијте онолико воде колико је потребно да сос буде средње густ. Со и шећер додајте по укусу.
За сос од мирођије пропржите кашику масти и две кашике брашна, додајте 10 г сецкане мирођије и доливајте воде или млека уз стално мешање онолико колико је потребно да сос буде средње густ. Посолите по укусу. Можете додати на крају и мало сирћета, али према укусу.
За сос од вишања прокувајте вишње у мало воде. Загрејте масноћу и кратко пропржите брашно, а затим додајте вишње са све соком у коме су се кувале. Доливајте воду уз стално мешање док не добијете средње густ сос. Зачините сољу и шећером по укусу.
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
РУСКИ ЗВАНИЧНИК ОТКРИО: Ово би могло бити место потенцијалног састанка Путина и Трампа
УЈЕДИЊЕНИ Арапски Емирати (УАЕ) имају снажна досадашња искуства у организовању самита и могли би бити место потенцијалног састанка између председника Русије Владимира Путина и новоизабраног председника САД Доналда Трампа, изјавио је Олег Карпович, проректор за научна питања на Дипломатској академији Министарства спољних послова Русије, за руску агенцију ТАСС.
15. 01. 2025. у 12:23
"ЉУДИ ЋЕ УМРЕТИ" Ватрогасци недељама пре ужаса у Лос Анђелесу упозоравали на најгори сценарио
МАЊЕ од месец дана пре него што су пожари захватили Лос Анђелес, група искусних ватрогасаца окупила се на Градском већу како би тражили већа средства.
15. 01. 2025. у 14:03
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (0)