ПОСНИ ГУЛАШ: Јело које ће вас окрепити
Време је поста, а на вама је да будете креативни и уживате у укусима посне хране.
Састојци:
- 100 г сојиних одрезака
- 150 г карфиола
- 2 главица црног лука
- 4-5 ченова белог лука
- 1 шаргарепа
- 1 мањи патлиџан
- 2 кромпира
- чери парадајз
- листови свежег першуна
- суви биљни зачин
- уље
Припрема:
На загрејаном уљу издинстајте ситно сечен црни лук, па му додајте шаргарепу и кромпир исечен на веће квадрате. Сипајте мало воде, па поврћу додајте и цветове карфиола и на кришке сечен патлиџан који сте претходно осолили и после 15-ак минута исцедили од вишка течности. Зачините сувим биљним зачином, па лагано крчкајте, по потреби додајући воде. Свему потом припојите претходно у воду потопљене сојине одреске и на четвртине исечен чери парадајз. Крчкајте на лаганој ватри, па пред крај додајте ситно сечен бели лук и першун. Послужите уз хлеб. Пријатно!
(Оna)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ШТА СЕ ТО ДЕШАВА У КУРСКУ: Најновије мапе откриле - да ли је на помолу тотални преокрет на фронту?
УКРАЈИНСКЕ снаге оствариле су одређене маргиналне добитке у Курској области. Освојиле су насеља четири месеца након инвазије коју су започеле на руској територији.
10. 12. 2024. у 11:27
ПОЗНАТО ГДЕ ЈЕ АСАД ОТИШАО АВИОНОМ? Летилица мистериозно нестала са радара изнад града Хомс
ПОСЛЕДЊИ авион који је полетео из Дамаска, пре него што су га заузели сиријски побуњеници, а за који се сумња да је превозио сиријског председника Башара ал Асада, изгубио је сигнал убрзо након полетања, изнад града Хомс, који држе побуњеници, показују веб-странице за праћење летова, пише Ал Џазира.
08. 12. 2024. у 09:32
Неко је у Србији одиграо лото комбинацију Рахеле Ферари - и постао МИЛИОНЕР! Стварно извучени бројеви из филма "Тесна кожа"
ПРВИ део филма "Тесна кожа" изашао је давне 1982. године и постао прави биоскопски хит, а реченице које је изговарала Рахела Ферари се и дан-данас цитирају у различитим приликама.
11. 12. 2024. у 20:11 >> 20:41
Коментари (0)