СОЧНЕ СВИЊСКЕ ШНИЦЛЕ У КРЕМАСТОМ СОСУ: Рецепт који ће вас оборити са ногу
Свињске шницле у кремастом сосу од сенфа су једноставно јело готово за 15 минута, савршено за укусан ручак.
Састојци:
- 4 свињске шницле без костију
- со и бибер, по укусу
- 120 мл пилећег бујона
- 160 мл павлаке за кување
- 1 кашика сенфа
- 2 кашичице лимуновог сока
Припрема:
Свињске шницле зачините сољу и бибером са обе стране. Загрејте тигањ на јакој ватри и попрскајте га уљем. Убаците шницле и пржите по 2-4 минута са сваке стране, док не порумене. Свињетину пребаците на тањир и прекријте алуминијумском фолијом. Сипајте пилећи бујон у тигањ, додајте павлаку за кување, сенф и лимунов сок. Добро промешајте, смањите ватру и динстајте без поклопца 5-6 минута или док се сос мало не згусне.
Кашиком прелијте свињетину. По жељи украсите першуном.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ВАРИВО ОД КЕЉА: Одличан ручак на кашику, кад га спремите, имаћете ручак за два дана
29. 11. 2024. у 13:00
ОНА ЋЕ БИТИ ГЛАВНИ ТРАМПОВ ЧОВЕК ЗА ЕВРОПУ? Изненадни састанак двоје лидера на Флориди, ево о чему су разговарали
ИТАЛИЈАНСКА премијерка Ђорђа Мелони стигла је јуче у кратку посету Доналду Трампу у његовом одмаралишту на Флориди, док европски лидери настоје да ојачају односе са новоизабраним председником Сједињених Држава.
05. 01. 2025. у 15:06
БИЋЕ ПУНО СНЕГА, ЧАК И У БЕОГРАДУ: Метеоролог дао прогнозу за празнике, па открио какво ће бити лето и све изненадио
ГОСТ јутарњег програма "Новости" био је метеоролог Иван Ристић који је говорио о томе какво нас време очекује после празника, али и током лета и целе године.
03. 01. 2025. у 20:35
НИЈЕ САМО НОВЧИЋ: Шта се још ставља у божићну чесницу
ЗНАТЕ ли шта све може да се убаци у чесницу и чиме је допуштено заменити новчић?
05. 01. 2025. у 10:17
Коментари (0)