ПОСНА САРМА СА ПОВРЋЕМ И ПИРИНЧЕМ: Једнако добра као и мрсна
Пробајте најомиљеније домаће јело у посној варијанти и уверите се да је исто тако савршено.
Састојци:
- празилук 4 струка
- црни лук 3 главице
- шаргарепа 2
- пиринач 1,5 шоља
- со 1 кашика
- туцана црвена паприка 1 кашика
- бибер 1 кашичица
- ловоров лист 2
- кисели купус 1-2 главице
- црвена млевена паприка 1 кашика
- суви биљни зачин 1 кашичица
Припрема:
Листове купуса очистите од задебљалих делова. Поврће ситно насецкајте и продинстајте на тихој ватри док не омекша. Додајте пиринач и динстајте још око 10 минута, додавајући по мало воде. Додајте со, бибер, мешавину сувих зачина, туцану црвену паприку и на крају млевену паприку и све лепо промешајте. Дубљу посуду науљите и поређајте неколико листова купуса по дну. Мотајте сарму са кашиком фила и ређајте. После првог реда ставите ловоров лист и продужите са ређањем сарме. На крају прекрите са неколико листова купуса. Додајте воду да се сарма прекрије и кувајте неколико сати на тихој ватри. Пред крај запржите са кашиком брашна упрженим са три кашике уља и кашиком млевене паприке.
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЖЕСТОК ОДГОВОР СЛОВАЧКЕ НА ПОТЕЗ ЗЕЛЕНСКОГ: Хитно се огласио Фицо, спрема драстичну меру за Украјинце (ВИДЕО)
ПРЕМИЈЕР Словачке Роберт Фицо запретио је вечерас да је његова странка Смер-СД ("Смер — социјалдемократија“) спремна да подржи смањење помоћи Украјинцима који се налазе на територији Словачке као одговор на обуставу транзита гаса од стране Кијева.
02. 01. 2025. у 18:26
ПУТИН СПРЕМАН ЗА НОВИ РАТ? Тајни документи откривају детаљан списак мета
РУСКА војска припремила је детаљан списак циљева за потенцијални рат с Јапаном и Јужном Корејом који укључује нуклеарне електране и другу цивилну инфраструктуру, према тајним досијеима из 2013. и 2014. године, у које је имао увид "Financial Times".
02. 01. 2025. у 19:42
КАКО ДАНАС ИЗГЛЕДА ТИТОВ СИН: У пензију отишао као хрватски дипломата, живи ван очију јавности, а ћерка је његово највеће богатство (ФОТО)
АЛЕКСАНДАР Мишо Броз, син Јосипа Броза Тита, након завршетка своје успешне дипломатске каријере провео је последњих десет година углавном далеко од очију јавности.
02. 01. 2025. у 17:07
Коментари (0)