САВРШЕН ДОДАТАК СВАКОМ РУЧКУ: Запечени пире кромпир са шампињонима

Новости онлине

25. 11. 2024. у 13:00

Запечени пире кромпир са шампињонима је сочно и мекано јело за целу породицу.

САВРШЕН ДОДАТАК СВАКОМ РУЧКУ: Запечени пире кромпир са шампињонима

foto: prt scr / yt / ПРОСТОРЕЦЕПТ

Састојци:

  • 7 великих кромпира
  • 400 г печурака
  • 1 црни лук
  • 150 г сира
  • со и бибер по укусу
  • ловоров лист

Припрема:

За запечени пире кромпир ставите кромпир да се скува. Додајте со и ловоров лист. Док се кромпир кува припремите фил. Шампињоне исеците на кришке, црни лук ситно исецкајте, а сир нарендајте. Половину кашике уља сипајте у загрејан тигањ и додајте шампињоне. Пржите их на јакој ватри, а затим додајте со и бибер. Убаците и сецкани лук и пропржите све заједно. Оцедите кромпире и сипајте вруће млеко, па направите пире кромпир. Подмажите ватросталну посуду уљем. Ставите половину пиреа и поравнајте га па преко тога ставите фил од печурака. Преостали пире ставите преко печурака и поравнајте.

Посипајте ренданим качкаваљем. Убаците у рерну загрејану на 200 степени и пеците 15-30 минута у зависности од рерне.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve
ПУТИНОВ НОВИ САВЕЗНИК? Ко је потенцијални румунски председник - НАТО ракетни штит назива СРАМОТОМ, диви се Мађарској

ПУТИНОВ НОВИ САВЕЗНИК? Ко је потенцијални румунски председник - НАТО ракетни штит назива СРАМОТОМ, диви се Мађарској

НЕЗАВИСНИ ултрадесничарски кандидат на председничким изборима у Румунији Калин Ђорђеску освојио је највише гласова у првом кругу и највећи је фаворит за победу у другом кругу, у који ће највероватније ићи са Еленом Ласчони испред партије "Save Romania Union" (УСР).

25. 11. 2024. у 15:22

Коментари (0)

ЗВЕЗДА СЕ ПОХВАЛИЛА: Ових пет странаца иду с Маракане - весели