ОВО ЈЕЛО ЋЕ ОБОЖАВАТИ И НАЈВЕЋИ ИЗБИРЉИВЦИ: Рецепт за запечену боранију са пилетином

Новости онлине

15. 11. 2024. у 09:00

ОДЛИЧАН ручак из рерне који ће да одушеви целу породицу.

ОВО ЈЕЛО ЋЕ ОБОЖАВАТИ И НАЈВЕЋИ ИЗБИРЉИВЦИ: Рецепт за запечену боранију са пилетином

Foto: Shutterstock

Састојци:

  •  4 пилећа батака
  •  100 г црног лука
  • 500 г бораније
  •  200 мл млека
  •  1 парадајз
  •  2 кашике уља
  •  2 јајета
  •  першун
  •  бибер
  • со

Припрема:

 Скините кожицу с пилећих батака и повадите кости. На загрејаном уљу пропржите батаке. Кад порумене, додајте ситно исецкан црни лук и боранију, па динстајте десетак минута. Додајте парадајз исечен на коцкице. Зачините по укусу и наставите с динстањем.

 Кад боранија буде скоро готова, сипајте је у науљену ватросталну посуду, прелијте јајима размућеним у млеку и запеците у загрејаној рерни на 200 степени око 20 минута. Поспите першуном и послужите.

(still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРЕД НАМА СУ ТРИ ВЕЛИКА ПРАЗНИКА У НИЗУ: Сутра је Крстовдан - ове обичаје би требало да испоштујете

ПРЕД НАМА СУ ТРИ ВЕЛИКА ПРАЗНИКА У НИЗУ: Сутра је Крстовдан - ове обичаје би требало да испоштујете

СРПСКА православна црква (СПЦ) сутра слави Крстовдан, као успомену на прве хришћане који су примили веру на самом почетку хришћанске проповеди. Потом следи Богојављење, па Јовањдан.

17. 01. 2025. у 15:55

ФИЈАСКО У САД: Тестирали НАЈМОЋНИЈУ ракету, летелици испао део - РАСПАЛА се (ВИДЕО)

ФИЈАСКО У САД: Тестирали НАЈМОЋНИЈУ ракету, летелици испао део - РАСПАЛА се (ВИДЕО)

Извршни директор компаније Илон Маск на платформи Икс је објаснио да је прелиминарна анализа указала на цурење горива које је узроковало повећање притиска изнад зида мотора.

17. 01. 2025. у 14:48

Коментари (0)

МНОГО БОЛИ: Дејан Милојевић је изгубио животну битку тачно на данашњи дан (ФОТО)