ПРЕДЛОГ ЗА ДАНАШЊИ РУЧАК: Грашак с пилетином у парадајз сосу

Новости онлине

11. 11. 2024. у 10:00

Грашак с пилетином у парадајз сосу је јело на кашику коме нико неће одолети.

ПРЕДЛОГ ЗА ДАНАШЊИ РУЧАК: Грашак с пилетином у парадајз сосу

Фото: Јутјуб принтскрин/JelaJelena Petrovic

Састојци:

  • 600 г пилетине
  • 600 г грашка
  • 2,5 главице црног лука
  • 2,5 чена белог лука
  • 350 мл сока од парадајза
  • 5 шаргарепа
  • 3 кромпира
  • 2,5 кашичице слатке паприке
  • 2,5 кашике уља
  • кашичица соли
  • кашичица першуна
  • кашичица бибера
  • кашичица мирођије
  • коријандер, по укусу
  • 1 коцка супе

Припрема:

Како бисте направили грашак с пилетином прво пропржите месо у тигању. У шерпи у којој ћете да кувате поврће испржите црни и бели лук, док не постану стакласти, а потом убаците шаргерепу, грашак и кромпир.

Пржите поврће пар минута, па прелијте водом и убаците коцку супе и парадајз сок. Потом додајте свему зачине и пилетину. Кувајте на умереној температури. Испробајте грашак и кромпир, како бисте проверили да ли је кувано.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

МАЛИ БИОСКОП У МАЛОМ ГРАДУ: Фондација Mozzart помогла рад биоскопа „Cinema Punto“ у Шиду