СПРЕМИТЕ САВРШЕНУ БЕЧКУ ШНИЦЛУ: Хрскава споља, мекана изнутра, а укус као из најбољих аустријских ресторана
Свако ко је икада пробао оригиналну бечку шницлу зна да је ово јело посебно.
Сочно месо које се налази испод слоја хрскавих презли, припремљено на овај начин, заиста је нешто јединствено. За оригинални резултат потребно је испратити неколико основних смерница: да је месо од телећег бута, презле од млечне кајзерице, да не премутите јаја и да шницлу пржите на путеру.
Састојци:
- 4 велике шницле од телећег бута
- 2 јајета
- 2 суве млечне кајзерице
- со
- 200 г путера
- 50 г брашна
Припрема:
Шницле исеците и истањите тучком за месо, дебљине највише пола центиметра. Суве кајзерице самељите у машини за млевење или сецкалици, или их ставите у кесу и истуците ситно тучком. Јаја благо умутите виљишком, тек толико да се разбију и благо их посолите. Овако умућена ће у дебљем слоју остати на шницли. Припремите један тањир са брашном, други са јајима, а у трећи сипајте презле. Шницле посолите према укусу. У тигањ ставите путер и загрејте га на средњој температури. Посољене шницле благо, непритискајући, уваљајте у брашно, вишак истресите, потом у јаја, а онда и у презле. Припремљене шницле одмах спуштајте у загрејани путер и пржите на умереној температури. Шницле док се прже преливајте путером из тигања. Пржите их око пет минута са једне и пет минута са друге стране. Бечка шницла се једе са додатком сока од лимуна, па је тако и послужите, али и уз прилог по жељи.
(ona)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ГУРМАНСКИ РЕЦЕПТ ЗА САВРШЕН РУЧАК: Кисели купус са сувим месом, сланином и шљивама
04. 11. 2024. у 15:00
НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ПРАВУ СРПСКУ САРМУ: Спремите је брзо и једноставно
02. 11. 2024. у 09:50
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Шта кнез Михаило показује прстом
СПОМЕНИК кнезу Михаилу Обреновићу на Тргу републике постао је главно градско састајалиште Београђана и њихових гостију. Међутим, од многих ћете чути да се састају не код Кнеза већ “код коња”.
21. 11. 2024. у 09:47
Коментари (0)