ЋУФТЕ ИЗ РЕРНЕ СА СОСОМ ОД МАЈОНЕЗА И БЕЛОГ ЛУКА: Када их једном пробате, правићете их стално

Новости онлине

05. 11. 2024. у 13:34

Укус савршенства на вашем столу.

ЋУФТЕ ИЗ РЕРНЕ СА СОСОМ ОД МАЈОНЕЗА И БЕЛОГ ЛУКА: Када их једном пробате, правићете их стално

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • црни лук 1/2 главице
  • бели лук 2 чена
  • 1 шаргарепа 
  • млевена немасна јунетина 500 г
  • беланца 1
  • сенф 1 кашичица
  • со 1 кашичица
  • бибер 1/4 кашичице
  • першунов лист 1/2 кашичице
  • маслиново уље 1 кашика

Умак:

  • грчки јогурт 3 дл
  • мајонез 100 г
  • бели лук 1-2 чена
  • сенф 1 кашика
  • кисели краставчићи 2-3 нарендана
  • влашац 1 кашичица

Припрема:

Очистите и ситно насеците лук. Шаргарепу крупно изрендајте. Помешајте све састојке, осим уља. Рукама добро измешајте да се сви састојци равномерно распореде. Од добијене смесе формирајте лоптице жељене величине. Сваку лоптицу притисните благо длановима.

Плех од рерне обложите папиром за печење, па поређајте ћуфте. Сваку ћуфту мало премажите уљем. Пеците у загрејаној рерни 15 до 20 минута на 250 степени. Све састојке за умак сједините. Ћуфте сервирајте са умаком и салатом од наренданог црвеног купуса.

(superrecepti)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

ТАКЕР КАРЛСОН УПОЗОРАВА АМЕРИКАНЦЕ: Сви смо веома близу смрти