ЊЕГОВО ВЕЛИЧАНСТВО БИФТЕК ВЕЛИНГТОН: За праве гурманске ужитке направите оброк којем нико неће одолети
Неприкосновен укус правог комада меса, чудноватог је укуса, а и мириса.
Састојци:
- 400 г говеђег филеа
- 1 шоља блендираних печурака
- 2 кашике уља
- 1 кашика путера
- 1/2 шоље паштете од пачје јетре (фоа гра)
- 2 паковања лиснатог теста
- 1 јаје
- 1/4 шоље белог сувог вина
Припрема:
Испеците филе, по три минута са сваке стране. Оставите да се охлади. Испржите лук на уљу, додајте уситњене печурке и продинстајте уз додатак путера. Улијте вино и кад испари, оставити да се хлади. Лиснато тесто развијте на папиру за печење и охладите у фрижидеру. Извадите, па распоредите печурке, затим паштету, па месо. Уз помоћ фолије заролајте бифтек. Премажите умућеним јајетом и направите зарезе горе да може да одлази пара. Пеците на 200 степени око 30 минута, док не постане златнобраон. (trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
НАЈЗДРАВИЈИ РЕЦЕПТ ЗА ДОРУЧАК: Проја са блитвом, увек се тражи парче више
03. 11. 2024. у 07:00
ПЕКСИМЕТИ: Брзи уштипци без нарастања, а сваки залогај је рај за непца
31. 10. 2024. у 07:00
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Шта кнез Михаило показује прстом
СПОМЕНИК кнезу Михаилу Обреновићу на Тргу републике постао је главно градско састајалиште Београђана и њихових гостију. Међутим, од многих ћете чути да се састају не код Кнеза већ “код коња”.
21. 11. 2024. у 09:47
Коментари (0)