ХРСКАВО И СОЧНО, ПРСТЕ ДА ПОЛИЖЕТЕ: Пилеће бело месо пуњено сиром и мајчином душицом, савршено за недељни ручак

Татјана Марковић

20. 10. 2024. у 07:00

НЕДЕЉА је дан када је обично породица на окупу, па је то идеална прилика да се за ручак спреми нешто посебно укусно.

ХРСКАВО И СОЧНО, ПРСТЕ ДА ПОЛИЖЕТЕ: Пилеће бело месо пуњено сиром и мајчином душицом, савршено за недељни ручак

Фото Shutterstock

Ми вам предлажемо пилеће бело месо пуњено сиром и мајчином душицом. Ово је хрскав и ароматичан оброк савршеног укуса.

Састојци:

680 г пилећег белог меса (око 4 шницле)
4 танке кришке качкаваља
4 кашичице сецкане мајчине душице
120 мл пилећег бујона
60 мл павлаке за кување
1 кашичица сенфа
сол и бибер, по укусу
2 велика јајета
2 кашике ренданог пармезана
вишенаменско брашно, за поховање
уље, за пржење

Рецепт за пилеће бело месо пуњено сиром:

Како бисте направил бело месо пуњено сиром, загрејте рерну на 170-180°. Користећи мали нож, исеците џеп величине 10 x 9 цм са стране сваке шницле. У сваки џеп убаците кришку качкаваља и распоредите по 1 кашичицу мајчине душице. Лагано притисните да бисте затворили.

У малом лонцу кувајте пилећи бујон и павлаку за кување на умерено јакој ватри, док се не смање на 120 мл, око 5 минута. Умешајте сенф и кувајте 30 секунди, мешајући неколико пута. Зачините сољу и бибером и склоните са ватре. У плиткој чинији умутите јаја и умешајте пармезан. Ставите брашно у другу плитку посуду.

У великом тигању загрејте мало уља. Зачините бело месо сољу и бибером. Сваку шницлу уваљајте у брашно, отресите вишак, па премажите умућеним јајетом. Пржите на умерено јакој ватри до златне боје, око 2 минута по страни. Пребаците у велики плех за печење.

Пеците пилетину око 12 минута.Сипајте на тањире сос од сенфа, па ставите бело месо преко и сервирајте.

(Ствар укуса)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЈЕЗИВА ПРЕТЊА МЕДВЕДЕВА: Уредници британског листа Тајмс су легитимна војна мета

ЈЕЗИВА ПРЕТЊА МЕДВЕДЕВА: Уредници британског листа "Тајмс" су легитимна војна мета

БИВШИ руски председник Дмитриј Медведев данас је означио уреднике британског листа "Тајмс" као "легитимну војну мету", реагујући на њихово писање о убиству руског генерала Игора Кирилова, пренели су британски медији.

19. 12. 2024. у 09:50

УТИЦАЈ ОРЕШНИКА НА ЛОНДОН: Руски амбасадор – Натерани су да заузму уравнотеженији став

УТИЦАЈ ОРЕШНИКА НА ЛОНДОН: Руски амбасадор – Натерани су да заузму уравнотеженији став

ЛАНСИРАЊЕ руске балистичке ракете средњег домета „орешник“ на територију Украјине натерало је Лондон да заузме уравнотеженији став по питању извођења напада оружјем дугог домета у дубину руске територије, изјавио је амбасадор Русије у Великој Британији Андреј Келин.

18. 12. 2024. у 17:25

Коментари (0)

ЕКСКЛУЗИВНО: Празнично изненађење Горког Листа