ПАСТА СА БУНДЕВОМ: Идеалан јесењи ручак
Паста са бундевом је одлична за овај период године, у овој верзији је слана, мада можете да је направите и у слаткој варијанти.
Састојци:
- 1 1/2 кашика уља
- 1 мали лук, исецкан
- 300 г бундеве, ољуштене, очишћене од семена, исечене на тракице
- 150 мл млаке воде
- 1 веза свежег першуна, ситно исецканог
- 350 г тестенине
Припрема:
За пасту са бундевом загрејте уље у великом, плитком тигању. Додајте лук и пржите на лаганој ватри, повремено мешајући, 5 минута. Појачајте ватру на средњу, убаците бундеву и пржите, повремено мешајући, 5 минута док не порумени.
Додајте млаку воду, зачините сољу и свеже млевеним црним бибером, поклопите и динстајте 15 минута. Умешајте три четвртине першуна и кувајте, често мешајући, још 5 минута док поврће не омекша. Скувајте тестенину у доста посољене кључале воде до ал денте. Оцедите, сипајте у загрејану посуду за сервирање, па тестенину прелијте сосом. Поспите тестенину преосталим першуном и одмах послужите.
(stvar ukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
НОВО РУСКО ОРУЖЈЕ НА ФРОНТУ У УКРАЈИНИ: Изазива застрашујућу штету, а има само један циљ
РУСИЈА је недавно почела да производи термобаричне беспилотне летелице које ће се користити уз беспилотне летелице-мамце у Украјини, а које су у стању да нанесу озбиљну штету цивилима, открила је истрага Асошиејтед преса (АП).
16. 11. 2024. у 20:23
"ПРОНАЋИ ЋУ И УНИШТИЋУ ИХ СВЕ" Хитно се огласио Илон Маск, реаговала и Захарова
АМЕРИЧКИ бизнисмен Илон Маск саопштио је путем друштвене мреже да ће „пронаћи и уништити“ све оне који га оптужују за контакте са Москвом.
16. 11. 2024. у 16:18
"ТЕРАЛИ СУ МЕ ДА РАДИМ ЈУТАРЊИ ПРОГРАМ, НАСИЛНО - ПО КАЗНИ": Оливера Ковачевић о каријери на РТС-у
ВОДИТЕЉКА Оливера Ковачевић је о својим почецима, изазовима у послу, о томе зашто понекад пожели да буде викиншка ратница, као и о свему што јој даје снагу и инспирацију.
17. 11. 2024. у 09:28
Коментари (0)