ПУЊЕНЕ ПАПРИКЕ СА БУНДЕВОМ: Рецепт који морате пробати
Сезона бундева је у пуном јеку! Напуните њима паприке и припремите праву јесењу гозбу.
Састојци:
- 6 паприка средње величине
- 400 г бундеве
- 1 главица црног лука
- 2 чена белог лука
- 100 г пиринча
- 100 г фета сира
- 2 кашике маслиновог уља
- 1 јаје
- 1 кашичица млевене паприке
- Со и бибер по укусу
- Свеж першун или тимијан за укус
- 500 мл пасираног парадајза
- 200 мл биљног темељца (или воде)
Припрема:
Паприке опрати, одрезати врхове (чепове) и очистити семенке изнутра. Остави их по страни. За припрему фила ољуштите бундеву и исецкајте је на ситне коцкице. У тигању загрејте маслиново уље и продинстајте ситно сецкани лук док не омекша.
Додајте сецкани бели лук и динстајте још минут, па додајте бундеву и динстајте 5-7 минута док не омекша.
Додајте пиринач и све промешајте и кувајте још неколико минута да пиринач поприми ароме. Искључите ватру и оставите да се смеша мало охлади. У смесу додајте јаје, измрвљени фета сир, млевену паприку, со и бибер по укусу и мало сецканог першуна или тимијана. Све добро измешати. Сваку паприку напуните припремљеним надевом и поклопите поклопцима (горњим деловима паприка које сте исекли).
У шерпи загрејте пире од парадајза и поврћа. По жељи додајте со, бибер и мало шећера да уравнотежите киселост парадајза. Пуњене паприке ставите у велики лонац или тигањ и прелијте их парадајз сосом. Пеците их на средњој ватри, поклопљене, око 45 минута, док паприке и пиринач не омекшају. Можете их пећи и у рерни загрејаној на 180°С, такође око 45 минута. Паприке послужите топле, са преосталим сосом и додатком свежег першуна.
(jutarnji.hr)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
НАПРАВИТЕ СУПЕР УКУСАН РУЧАК: Пилетина са грашком и печуркама у кремастом сосу
01. 10. 2024. у 09:00
ТУРСКИ РЕЦЕПТ ЗА ФАШИРАНЕ ШНИЦЛЕ: Сочније и укусније не могу бити
04. 10. 2024. у 09:00
СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)
СТРУЧЊАЦИ са сајта Severe Weather Europe објавили су прву дугорочну прогнозу за пролеће и открили какво време очекује Европу у марту, априлу и мају користећи два главна сезонска модела - ECMWF и UKMO.
20. 01. 2025. у 11:29
"НЕМА ВИШЕ МИРА" Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом
ВИШЕ нема мира између Русије и Немачке, рекао је генерал Бундесвера Андре Бодеман у интервјуу за БР24, преноси РИА Новости.
20. 01. 2025. у 12:50
РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)
КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.
19. 01. 2025. у 10:15
Коментари (0)