ПУЊЕНЕ ПАПРИКЕ СА БУНДЕВОМ: Рецепт који морате пробати

Новости онлине

05. 10. 2024. у 09:00

Сезона бундева је у пуном јеку! Напуните њима паприке и припремите праву јесењу гозбу.

ПУЊЕНЕ ПАПРИКЕ СА  БУНДЕВОМ: Рецепт који морате пробати

Foto: Jutjub/Printskrin/

Састојци:

  • 6 паприка средње величине
  • 400 г бундеве
  • 1 главица црног лука
  • 2 чена белог лука
  • 100 г пиринча
  • 100 г фета сира
  • 2 кашике маслиновог уља
  • 1 јаје
  • 1 кашичица млевене паприке
  • Со и бибер по укусу
  • Свеж першун или тимијан за укус
  • 500 мл пасираног парадајза
  • 200 мл биљног темељца (или воде)

Припрема:
Паприке опрати, одрезати врхове (чепове) и очистити семенке изнутра. Остави их по страни. За припрему фила ољуштите бундеву и исецкајте је на ситне коцкице. У тигању загрејте маслиново уље и продинстајте ситно сецкани лук док не омекша.
Додајте сецкани бели лук и динстајте још минут, па додајте бундеву и динстајте 5-7 минута док не омекша.
Додајте пиринач и све промешајте и кувајте још неколико минута да пиринач поприми ароме. Искључите ватру и оставите да се смеша мало охлади. У смесу додајте јаје, измрвљени фета сир, млевену паприку, со и бибер по укусу и мало сецканог першуна или тимијана. Све добро измешати. Сваку паприку напуните припремљеним надевом и поклопите поклопцима (горњим деловима паприка које сте исекли).
У шерпи загрејте пире од парадајза и поврћа. По жељи додајте со, бибер и мало шећера да уравнотежите киселост парадајза. Пуњене паприке ставите у велики лонац или тигањ и прелијте их парадајз сосом. Пеците их на средњој ватри, поклопљене, око 45 минута, док паприке и пиринач не омекшају. Можете их пећи и у рерни загрејаној на 180°С, такође око 45 минута. Паприке послужите топле, са преосталим сосом и додатком свежег першуна.
 

(jutarnji.hr)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

АКЦИЈА ЗА КЛИМУ И ЗЕЛЕНА АГЕНДА: Кључни правци за заштиту животне средине