САВРШЕН СПОЈ МЕСА И КРОМПИРА: Пробајте овај старински рецепт за преукусну мусаку, од ње нема боље

Новости онлине

26. 09. 2024. у 07:00

Савршен спој меса и кромпира, спремите омиљени домаћи специјалитет који враћа у детињство.

САВРШЕН СПОЈ МЕСА И КРОМПИРА: Пробајте овај старински рецепт за преукусну мусаку, од ње нема боље

Фото Shutterstock

Састојци:

  • 700 г кромпира
  • 300 г млевеног меса
  • 1 главица црног лука
  • 4 чена белог лука
  • 1 к. к. алеве и туцане паприке
  •  бибер
  • со 
  • 2 јаја
  • 1 павлака (200 г)
  • 50 мл млека
  • уље

Припрема:

Црни лук исецкати и пропржити на уљу, додати со, алеву и туцану паприку, бибер и све измешати. Кромпир очистити, опрати и исећи на листиће.

У уљем подмазан плех за печење или у ватросталну посуду поређати пола кромпира па додати млевено месо и одозго прекрити остатком кромпира. У одвојену чинију ставити павлаку јаја и млеко и жицом измешати и прелити преко кромпира, па ставити у рерну коју сте загрејали на 200 степени C. Пожељно је да кромпир покријете поклопцем или фолијом. Пред крај открити да се запече. Пећи око 40-45 мин. да лепо зарумени.

(Still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЛАДИЋИ РОЂЕНИ ОВЕ ГОДИНЕ ЋЕ ПРВИ У ВОЈСКУ: Генерал Мојсиловић открио све детаље о служењу војног рока

МЛАДИЋИ РОЂЕНИ ОВЕ ГОДИНЕ ЋЕ ПРВИ У ВОЈСКУ: Генерал Мојсиловић открио све детаље о служењу војног рока

НАЧЕЛНИК Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић рекао је у емисији "Таковска 10" да Србија касни са увођењем обавезне војне обавезе. Суштина је да се изгради одбрамбени капацитет Србије, сваки дан и сваку годину коју чекамо, губимо генерације младих војника, рекао је генерал Мојсиловић. У једној класи рачунамо до 20.000 војника-регрута, на годишњем нивоу, два и по месеца по пет хиљада њих у једној класи, односно циклусу, рекао је Мојсиловић уз напомену да ће прво бити регрутовани млађи војници, почев од 2006. годишта.

25. 09. 2024. у 22:01

Коментари (0)

ТАКВИ ЉУДИ СУ РЕТКИ: Цеца позајмила паре Ђорђу Давиду после саобраћајне несреће у Северној Македонији