МАЛО ВРЕМЕНА ЋЕ ВАМ БИТИ ПОТРЕБНО ДА НАПРАВИТЕ САВРШЕН РУЧАК: Пржена боранија са пилетином
Пржена боранија са пилетином је лепо зачињена и савршено иде уз пиринач.
Састојци:
За пилетину и маринаду:
- 340 пилећег белог меса, танко исеченог
- 2 кашике воде
- 1 кашичица соја соса
- ½ кашичице сусамовог уља
- 2 кашичице кукурузног скроба
- 1 кашичица уља
За остатак јела:
- 120 мл пилећег бујона
- 1 кашичица шећера
- 1 кашика соја соса
- бибер, по укусу
- 2 кашичице кукурузног скроба
- 4 кашике уља
- 450 г бораније
- 3 чена белог лука, насецкана
- 1 кашика црвеног вина
Припрема:
За боранију са пилетином прво помешајте све састојке за маринаду са пилетином у чинији, добро промешајте рукама да пилетина упије сву течност маринаде и оставите са стране. Припремите сос тако што ћете да помешате бујон, 1 кашичицу шећера, соја соса, сусамово уље, прстохват бибера и 2 кашичице кукурузног скроба.
Загрејте дубоки тигањ или вок на јачој ватри, док не почне скоро да се дими. Додајте 2 кашике уља у тигањ и пржите пилетину док не порумени. Пребаците је у другу посуду и оставите уље/маст у воку.
На јачој ватри сипајте још 2 кашике уља у вок, а затим боранију у једном слоју. Пржите боранију са једне стране, око 1 минут. Промешајте је, а затим додајте воду. Покријте тигањ и оставите боранију да се пари 60-90 секунди.
Додајте бели лук и пржите још 30 секунди. Сипајте вино и мешајте 15 секунди. Затим умешајте мешавину соса и пустите да проври.
Вратите пилетину назад и све заједно пржите још 30 секунди. Кукурузни скроб у мешавини соса ће га згуснути. Када је сос жељене конзистенције, сервирајте са пиринчем.
(stvar ukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
РУЧАК ГОТОВ ЗА 20 МИНУТА: Пилетина са теријаки сосом освојиће вас на први залогај
06. 09. 2024. у 11:40
(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) БРУТАЛНО УБИЈЕН ПОЗНАТИ ПЕВАЧ: Испливао језиви снимак ликвидације (ВИДЕО)
ШВЕДСКИ репер Габоро, чије је право име било Нинос Хоури, убијен је на паркингу у четвртак увече, јављају локални медији.
21. 12. 2024. у 08:06
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
АНЂЕЛКА БЕСНА: "Молим, зашто да не одем из твоје емисије? Не поштујеш ме"
ГЛУМИЦА је схватила да туђе непоштовање и неваспитање нема везе са њом.
22. 12. 2024. у 10:41
Коментари (0)