ГУРМАНЛУК ЗА ПЕТИЦУ: Преукусне телеће шницле у вину

Новости онлине

19. 09. 2024. у 13:14

Телеће шницле су уз додатак вина и бујона много сочније.

ГУРМАНЛУК ЗА ПЕТИЦУ: Преукусне телеће шницле у вину

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 6-7 великих телећих шницли, преполовљених
  • 170 г белог брашна
  • 2 јајета
  • ½ кашике мешавине сувих зачина
  • Уље
  • 3-4 чена белог лука, ситно исецкана
  • 2 кашике ситно исецканог першуна
  • 200 мл црног вина
  • 200 мл говеђег бујона

Припрема:

За телеће шницле, у средњој посуди за мешање умутите јаја и помешајте са мешавином сувих зачина. Сипајте брашно у другу посуду за мешање средње величине. Загрејте велику количину уља у великом, дубоком тигању, на високој тепмератури. Загрејте рерну на 250 °C.

Сваку половину шницле прво умочите у брашно, а затим у јаја. Пажљиво ставите у тигањ. Пржите и окрените након два минута. Након отприлике 4-5 минута, искључите ватру и извадите шницле из тигања.

У ватросталној посуди сложите шницле у редове. Између сваког реда поређајте бели лук и першун. Након тога, месо равномерно прелијте црвеним вином и након тога говеђим бујоном. Покријте посуду и ставите у рерну. Пеците покривено 20 минута. Откријте и пеците још 10 минута. Сервирајте топло.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи

ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи

У МАСОВНОЈ пуцњави повезаној с трговином дрогом у западној Француској, тешко је повређено петоро људи, међу којима и један тинејџер, рекао је министар унутрашњих послова Бруно Ретаиллеау, пише Гардијан.

01. 11. 2024. у 11:25

ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)

ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)

ИВАН из Хрватске одушевио је читав регион када је једним малим гестом показао како је мало потребно а јако лепо, држати се оне чувене реченице "воли своје, поштуј туђе".

01. 11. 2024. у 10:24 >> 10:28

Коментари (0)

СУПЕРШУТ ОТВАРА ВРАТА ХУМАНОСТИ – „ПОГЛЕД СРЦЕМ“ СТИГАО И ДО „АНЂЕЛА“ ИЗ УЖИЦА