ГУРМАНЛУК ЗА ПЕТИЦУ: Преукусне телеће шницле у вину
Телеће шницле су уз додатак вина и бујона много сочније.
Састојци:
- 6-7 великих телећих шницли, преполовљених
- 170 г белог брашна
- 2 јајета
- ½ кашике мешавине сувих зачина
- Уље
- 3-4 чена белог лука, ситно исецкана
- 2 кашике ситно исецканог першуна
- 200 мл црног вина
- 200 мл говеђег бујона
Припрема:
За телеће шницле, у средњој посуди за мешање умутите јаја и помешајте са мешавином сувих зачина. Сипајте брашно у другу посуду за мешање средње величине. Загрејте велику количину уља у великом, дубоком тигању, на високој тепмератури. Загрејте рерну на 250 °C.
Сваку половину шницле прво умочите у брашно, а затим у јаја. Пажљиво ставите у тигањ. Пржите и окрените након два минута. Након отприлике 4-5 минута, искључите ватру и извадите шницле из тигања.
У ватросталној посуди сложите шницле у редове. Између сваког реда поређајте бели лук и першун. Након тога, месо равномерно прелијте црвеним вином и након тога говеђим бујоном. Покријте посуду и ставите у рерну. Пеците покривено 20 минута. Откријте и пеците још 10 минута. Сервирајте топло.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
НАЈЈЕДНОСТАВНИЈИ РУЧАК: Ролнице од тиквица пуњене сиром и спанаћем
17. 09. 2024. у 12:41
НАЈБРЖИ И НАЈУКУСНИЈИ РУЧАК КАД НЕМАТЕ ВРЕМЕНА: Запечене макароне са сиром
16. 09. 2024. у 15:12
ЂОКОВИЋ ОТКРИО: Отровали су ме у Аустралији, имао сам висок ниво тешких метала у крви
НАЈБОЉИ српски тенисер Новак Ђоковић открио је да је пре три године када је депортован из Аустралије отрован храном у имиграционом хотелу, где је био смештен.
09. 01. 2025. у 21:40
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)
РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).
09. 01. 2025. у 20:45
ТИТОВ СИН СЕ ТУЖИ СА ХРВАТСКОМ: ОЗНА га натерала да потпише да се одриче наследства
ИМАЊЕ Јосипа Броза Тита у Самобору у Хрватској, удаљено само километар од центра града, некада је била једна од његових приватних резиденција.
12. 01. 2025. у 20:00
Коментари (0)