НАЈЈЕДНОСТАВНИЈИ РУЧАК: Ролнице од тиквица пуњене сиром и спанаћем
Не пропустите да пробате овај генијалан рецепт за ролнице са сиром и спанаћем.
Састојци:
- 3 средње тиквице, танко исецкане уздуж
- 1 шоља рикоте (или ситног сира)
- 1 шоља свежег бејби спанаћа, исецканог
- 1/2 шоље ренданог пармезана
- 1 јаје
- 1 чен белог лука, ситно сецкан
- со и бибер по укусу
- 2 шоље парадајз соса
- свежи листови босиљка за декорацију
Припрема:
Да бисте направили ролнице од тиквица, загрејте рерну на 190°С. Оперите тиквице и насецкајте их уздуж на танке траке. Ставите велики лонац воде да проври. Бланширајте траке тиквица 1-2 минута да омекшају. Извадите их и ставите на папирни убрус да се оцеди вишак воде. У посуди, сједините рикоту, исецкан бејби спанаћ, пармезан, сецкани бели лук, јаје, со и бибер. Добро сједините.
Раширите траку тиквице и нанесите танки слој фила од сира и спанаћа. Увијте траку тиквице и ставите је у плех за печење. Понављајте поступак са преосталим тракама. Прелијте парадајз сос преко ролница тиквица, тако да буду добро прекривене. Пеците у претходно загрејаној рерни 25-30 минута или док тиквице не омекшају. Након печења, извадите из рерне. Украсите свежим листовима босиљка и додајте још мало пармезана по жељи.
(stvar ukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ИДЕАЛНО ЈЕЛО КОЈЕ СЕ ЛАКО СПРЕМА: Рецепт за спанаћ на мало другачији начин
03. 09. 2024. у 22:35
НАЈБРЖИ И НАЈУКУСНИЈИ РУЧАК КАД НЕМАТЕ ВРЕМЕНА: Запечене макароне са сиром
16. 09. 2024. у 15:12
ТАКО ЈЕДНОСТАВАН И ОДЛИЧАН РУЧАК: Комбинација паленте, поврћа и сира
15. 09. 2024. у 10:00
ДИГНУТИ НАТО АВИОНИ ПОСЛЕ НАПАДА НА УКРАЈИНУ: Хитно се огласио Зеленски, имао поруку за Путина (ФОТО/ВИДЕО)
РУСИЈА је покренула масовни ваздушни напад на Украјину на божићно јутро по грегоријанском календару.
25. 12. 2024. у 11:16
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
ПЛАНЕТИ ПРЕТИ СЦЕНАРИО ИЗ 1815. После догађаја на планини која је променила свет уследиле трагедије: "Питање није да ли ће, него КАДА!"
„ЕФЕКТИ би могли бити још гори него што смо видели 1815."
25. 12. 2024. у 15:54
Коментари (0)