ПОХОВАНО БЕЛО МЕСО ИЗ РЕРНЕ: Сочни залогаји за чисту десетку
Овако спремљено месо је изванредно мекано и сочно са неодољиво хрскавом корицом.
Састојци:
- Бело пилеће месо, откоштено 1 кг
- Суви биљни зачин по укусу
- Млевени бибер по укусу
Маринада :
- Мајонез 3 кашике
- Кисела павлака 3 кашике
- Бели лук у праху 1 кашичица
- Сенф 1 кашичица
Смеса за поховање:
- Презле 150 г
- Изрендани пармезан 40 г (1 кесица)
Још је потребно:
- Растопљени маслац 100 г
- Кукурузно жуто брашно по потреби
- Уље по потреби
Припрема:
Пилеће месо исећи на шницле, дебљине 0,5 цм. Исечене шницле са једне стране посути сувим биљним зачином и млевеним бибером, а са друге стране само са сувим биљним зачином (суви биљни зачин и млевени бибер ставити по укусу). Зачине добро утрљати у месо. Састојке за маринаду ставити у мању посуду и добро их сјединити. Свако парче меса са обе стране премазати са по једном кашичицом маринаде. Премазано месо поређати у одговарајућу посуду (слободно поређати један ред меса, па други ред преко њега...).
Посуду прекрити провидном фолијом и оставити у фрижидер да одстоји један сат. За печење меса узети највећи плех од шпорета и прекрити га пек-папиром. Пек-папир премазати уљем и посути кукурузним брашном. За поховање, у одговарајућој посуди, сјединити презле и пармезан. Свако парче меса уваљати у мешавину презли и пармезана и испритискати руком, да се презле добро залепе за месо. Припремљено месо поређати у плех. Свако парче меса, у плеху, прелити са по једном кашичицом растопљеног маслаца. Маслац кашичицом размазати по целој површини меса. Плех са месом ставити да се пече у рерни загрејаној на 200 степени. Месо пећи док не добије златнорумену боју.
Месо не треба окретати, зато се и ставља кукурузно брашно, па месо и са доње стране добије лепу румену боју.
(superrecepti/žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
СПРЕМИТЕ УКУСНЕ ЛЕСКОВАЧКЕ УШТИПКЕ: Сочне месне лоптице које ћете обожавати
07. 08. 2024. у 19:00
НАШ ПРЕДЛОГ ЗА РУЧАК: Крменадле на италијански начин, нема бољег ручка
02. 06. 2024. у 11:00
ДИГНУТИ НАТО АВИОНИ ПОСЛЕ НАПАДА НА УКРАЈИНУ: Хитно се огласио Зеленски, имао поруку за Путина (ФОТО/ВИДЕО)
РУСИЈА је покренула масовни ваздушни напад на Украјину на божићно јутро по грегоријанском календару.
25. 12. 2024. у 11:16
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
ПЛАНЕТИ ПРЕТИ СЦЕНАРИО ИЗ 1815. После догађаја на планини која је променила свет уследиле трагедије: "Питање није да ли ће, него КАДА!"
„ЕФЕКТИ би могли бити још гори него што смо видели 1815."
25. 12. 2024. у 15:54
Коментари (0)