ПАПРИКАШ ОД ТИКВИЦА И КРОМПИРА: Лагано, посно и дијетално јело

Новости онлине

11. 09. 2024. у 08:00

Паприкаш од тиквица можете спремити за само пола сата. Реч је о изузетно хранљивом јелу.

ПАПРИКАШ ОД ТИКВИЦА И КРОМПИРА: Лагано, посно и дијетално јело

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 2 тиквице средње величине, исечене на комаде величине залогаја
  • 450 г белог кромпира, исеченог на коцкице
  • 400 г ољуштеног парадајза, исеченог на коцикице
  • 1 кашика маслиновог уља
  • 1 средња главица црног лука, исечена на коцкице
  • 2 стабљике целера, исецкане на комадиће
  • 1 црвена паприка, исецкана на комадиће
  • 4 чена белог лука, ситно исецкана
  • 1 кашичица сушеног оригана
  • ¼ кашичице туцане љуте папричице
  • 1 кашика парадајз пиреа
  • 350 мл  воде
  • 6-8 листова свежег босиљка, исецканих
  • со и бибер по укусу

Припрема:

Загрејте маслиново уље на средњој температури и додајте лук, целер и црвену паприку. Динстајте 6-8 минута док поврће не омекша.

Умешајте бели лук, сушени оригано и љуту папричицу и кувајте још минут док не замирише.
Затим умешајте парадајз пасту и наставите да кувате још минут.
Додајте кромпир, тиквице, сецкани парадајз и воду. Промешајте и поклопите. Кувајте све док поврће не омекша.
На крају додајте свеж босиљак, зачините по укусу и послужите с интегралним хлебом.

(lepotaizdravlje)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
НОВО РУСКО ОРУЖЈЕ НА ФРОНТУ У УКРАЈИНИ: Изазива застрашујућу штету, а има само један циљ

НОВО РУСКО ОРУЖЈЕ НА ФРОНТУ У УКРАЈИНИ: Изазива застрашујућу штету, а има само један циљ

РУСИЈА је недавно почела да производи термобаричне беспилотне летелице које ће се користити уз беспилотне летелице-мамце у Украјини, а које су у стању да нанесу озбиљну штету цивилима, открила је истрага Асошиејтед преса (АП).

16. 11. 2024. у 20:23

Коментари (0)

НЕОЧЕКИВАНО: Богдан Богдановић има нови клуб