РУЧАК ГОТОВ ЗА 20 МИНУТА: Пилетина са теријаки сосом освојиће вас на први залогај
Пилетина је често прави избор када је реч о месу и оном најобилнијем оброку. Теријаки пилетина је популарно јело за чију припрему није потребна посебна вештина, јер је рецепт јако прост.
Састојци:
- 650 г пилетине
- 1 кашика маслиновог уља
- 2 чена белог лука
за сос:
- 1 кашика кукурузног брашна
- 100 мл соја соса
- мало воде
- 2 кашике меда
- 1 кашика винског сирћета
- 1 чен белог лука
- сусам
Припрема:
Бели лук ситно исецкајте, па помешајте са свим састојцима за теријаки сос. Потрудите се да нема грудвица од кукурузног брашна и да се лепо спојило са соја сосом.
Загрејте уље у тигању. Пилетину исеците на жељене комаде, мада је препорука да они буду ситнији. Месо убаците у тигањ и пржите неких 10 минута или све док скроз не омекша. Додајте му после тога ситно сецкан бели лук и по жељи може ђумбир, па промешајте да се сви укуси добро споје.
После тога убаците теријаки сос и мешајте док се све не згусне. По жељи, можете додати барени броколи. На крају, када се све лепо сјединило и спремило, убаците сусам и пржите све заједно још неких 10 минута.
Овако спремљену пилетину можете јести уз обарени пиринач.
(Ona)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ЦУРЕ ДЕТАЉИ ТРАМПОВОГ МИРОВНОГ ПЛАНА: Украјина задржава суверенитет, формира се демилитаризована зона?
КАНДИДАТ републиканаца за потпредседника Џеј Ди Венс рекао је у интервјуу Шону Рајану 12. септембра да би мировни план Доналда Трампа за окончање рата у Украјини, могао да укључује, поред осталих аранжмана, успостављање специјалне демилитаризоване зоне између Украјине и Русије, преноси Кијев пост.
12. 09. 2024. у 21:39
"БИЋЕМО ПРИНУЂЕНИ" Путин: НАТО одлучује да ли ће директно ући у сукоб у Украјини!
ЗЕМЉЕ НАТО-а сада не разговарају само о могућој употреби западног оружја дугог домета, већ одлучују да ли ће се директно укључити у украјински сукоб, рекао је руски председник Владимир Путин у разговору са новинарима, преноси РИА Новости.
12. 09. 2024. у 18:55
ПИТАЛА САМ ДОКТОРА ИМА ЛИ ШАНСЕ ДА ПРЕЖИВИМ: Ведрана о борби са раком: "Не знам, али имаш велике шансе да полудиш"
СПИСАТЕЉИЦА Ведрана Рудан описала је како изгледа живот особе оболеле од рака, у свом тексту објављеном на сајту Рудан.инфо
15. 09. 2024. у 21:39
Коментари (0)