ПУЊЕНЕ КИСЕЛЕ ПАПРИКЕ: Овакве до сад нисте пробали
Направите мало другачији ручак.
Састојци:
- 500 г пилећег филеа
- 1 главица лука
- пиринча 1 шоља
- мало першуна
- со,бибер,вегета по укусу
- киселих паприка 10-так
- парче путера
- 1 кашика брашна
- павлаке за кување 50 мл
- киселе павлаке по укусу
Припрема:
На мало уља продинстати ситно сецкан лук, па кад постане стакласт, додати пилећи филе, нарезан на ситне коцкице.Динстати 5-6 минута,макнути са ватре, па додати пиринач, ситно сецкан першун и зачине (со, бибер, мешавину зачина).
Киселе паприке очистити и добро испрати хладном водом. Смесом пунити паприке. Прелити водом, па кувати неких 40 минута.Отопити парче путера, па додати кашику брашна. Кратко пропржити, па додати куваним паприкама. Сипати и павлаку за кување, па кувати на лаганој ватри још 5-6 минута. Послужити топло, са киселом павлаком.
(super recepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
МУСАКА ОД ПАТЛИЏАНА: Сочна, пуна фила, а тако кремаста - нико јој не може одолети
15. 08. 2024. у 13:00
БАТАЦИ КОЈИ СЕ ЛЕПЕ ЗА ПРСТЕ: Зачињени и хрскави, а изнутра савршено печени и меки
14. 08. 2024. у 07:00
ЦУРЕ ДЕТАЉИ ТРАМПОВОГ МИРОВНОГ ПЛАНА: Украјина задржава суверенитет, формира се демилитаризована зона?
КАНДИДАТ републиканаца за потпредседника Џеј Ди Венс рекао је у интервјуу Шону Рајану 12. септембра да би мировни план Доналда Трампа за окончање рата у Украјини, могао да укључује, поред осталих аранжмана, успостављање специјалне демилитаризоване зоне између Украјине и Русије, преноси Кијев пост.
12. 09. 2024. у 21:39
"БИЋЕМО ПРИНУЂЕНИ" Путин: НАТО одлучује да ли ће директно ући у сукоб у Украјини!
ЗЕМЉЕ НАТО-а сада не разговарају само о могућој употреби западног оружја дугог домета, већ одлучују да ли ће се директно укључити у украјински сукоб, рекао је руски председник Владимир Путин у разговору са новинарима, преноси РИА Новости.
12. 09. 2024. у 18:55
НЕКАДА МОЋНА И ФАТАЛНА: Даница Драшковић напокон у јавности (ФОТО)
КАДА се синоћ појавила на опроштајној ревији Верице Ракочевић, супруга Вука Драшковића привукла је велику пажњу.
14. 09. 2024. у 18:57
Коментари (0)