КАДА ВАМ СЕ ЈЕДЕ НЕШТО "ПОСЕБНО": Рецепт за теријаки бифтек

Новости онлајн

22. 08. 2024. у 18:00

ИДЕАЛАН рецепт за све љубитеље бифтека.

КАДА ВАМ СЕ ЈЕДЕ НЕШТО ПОСЕБНО: Рецепт за теријаки бифтек

Фото: Pixabay

Потребно је:

2 дл теријаки соса за маринирање меса, 1,5 дл свеже цеђеног сока од наранџе, 4 шницле бифтека, 2 кашике меда, 2 кашичице рендане наранџине коре, главица црног лука, 4 кашике уља, кашика скробног брашна, 200 г пиринча, салата по жељи

Припрема:

У чинији помешајте теријаки сос, скробно брашно, сок од наранџе и рендану кору, па добро умутите. Исеците бифтеке на дугуљасте тракице. У тигању загрејте уље на средњој температури, кратко пропржите месо, па додајте ситно исецкан црни лук.

Динстајте десетак минута, додајте мед и теријаки сос са соком и кором од наранџе. Кувајте још пет минута, па са свом течношћу из тигања, ставите преко пиринча, који сте претходно скували. Оставите да одстоји пет минута, да би део "сока" натопио пиринач и послужите уз салату по жељи.

БОНУС ВИДЕО:

ТОП ПЕТ СУПЕР ЛЕКОВИТИХ БИЉАКА: Момчило Антонијевић | ДР НОВОСТИ

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

ТАКЕР КАРЛСОН УПОЗОРАВА АМЕРИКАНЦЕ: Сви смо веома близу смрти