ЗА ЉУБИТЕЉЕ МОРСКИХ ПЛОДОВА: Испробајте рецепт за морску салату

Новости онлајн

22. 08. 2024. у 17:00

АКО сте љубитељ морских плодова ово је прави рецепт за вас!

ЗА ЉУБИТЕЉЕ МОРСКИХ ПЛОДОВА: Испробајте рецепт за морску салату

Фото: Pixabay

Потребно је:

1/4 главице црвеног купуса, 250 г пиринча, 300 г очишћених шкампа, 100 г очишћених ораха, главица црног лука, 2 чена белог лука, 0,5 дл винског сирћета, 1,5 дл маслиновог уља, веза першуна, црвена паприка шиља, кашика сенфа, со, бибер

Припрема: 

Пиринач оперите, обарите и оцедите. Очистите и ситно исецкајте црвени купус и црни лук, а шкампе оперите. Исецкајте орахе. У чинији умутите сирће, кашику сенфа и пола кашичице соли, па постепено доливајте уље и мутите док не добијете хомогени сос.

На крају умешајте ситно сецкани бели лук и першун и мало бибера. У дубљој чинији помешајте црвени купус, шкампе и паприку, исечену на танке шните. Прелијте сосом са першуном, поспите орасима и промешајте.

Оставите да одстоји 5-10 минута и послужите тако што ћете на дно тањира ставити кувани пиринач, а преко све састојке из чиније.

БОНУС ВИДЕО:

ТОП ПЕТ СУПЕР ЛЕКОВИТИХ БИЉАКА: Момчило Антонијевић | ДР НОВОСТИ

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

ОСИГУРАЈМО ВАШ УСПЕХ ЗАЈЕДНО!