ЉУТИ КОКОС: Испробајте необичан рецепт за јело са пиринчем

Новости онлајн

23. 08. 2024. у 08:00

ДА ли сте некада пробали пиринач у комбинацији са феферонама?

ЉУТИ КОКОС: Испробајте необичан рецепт за јело са пиринчем

Фото: Pixabay

Потребно је:

300 г пиринча, кашичица кумина у праху, 1/2 кашичице куркуме, 1/2 кашичице кардамома у праху, 1/2 кашичице карија, 3 главице црног лука, 300 мл воде, 200 мл млека, 2 кашике кокосовог брашна, 60 г несланог кикирикија без љуске, 2 црвене фефероне, зелена феферона, 3 кашике маслиновог уља, со

Припрема:

На загрејаном уљу пропржите крупно насецкан кикирики. Кад добије златножуту боју, додајте кокосово брашно (ако желите интензивнију арому кокоса, пропржите га на уљу са кикирикијем), а пред крај и ситно сецкан лук. Улијте млеко и воду, па пустите да проври.

Додајте пиринач и зачине (кари, кардамом, куркуму), као и сцекану зелену феферону, па мало посолите. У полупоклопљеној посуди јело кувајте 15 минута.

Када је пиринач готов, промешајте га и оставите покривеног око два минута, а затим га промешајте виљушком. Служите као самостално јело или топло предјело украшено црвеним феферонама.

БОНУС ВИДЕО:

ТОП ПЕТ СУПЕР ЛЕКОВИТИХ БИЉАКА: Момчило Антонијевић | ДР НОВОСТИ

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

ШЕШЕЉ О УЖАСНОМ СНИМКУ КОЈИ ЈЕ СВЕ ЗАПРЕПАСТИО: Девојчица није заслужила батине (ВИДЕО)