МАРИНИРАНА СКУША ПЕЧЕНА У РЕРНИ: Лако се припрема, а укус је предиван
Ако волите скушу, онда ће вас ово јело одушевити. И није само укусно, већ и здраво.
Састојци:
- 1 кг скуше
- 1 кг белог кромпира
- 2 веће главице црног лука
- 4-5 ченова белог лука
- 1 лимун
- 1 веза першуна
- 1 кашичица сецканог босиљка
- 60 мл маслиновог уља
- 300 мл белог вина
- морска со по укусу
- млевени бибер по укусу
Припрема:
Скуше очистити, одсећи им главе а труп исећи на крупније комаде.
Црни лук очистити и исећи на ребарца, кромпир огулити и исећи на кришке.
У чинији сјединити маслиново уље, рендану кору и сок од лимуна, пасирани бели лук, сецкани босиљак и першун. Посолити и побиберити по укусу.
У ванглици сјединити кромпир и црни лук, па прелити маринадом, додати комаде скуше, те све заједно полако промешати да би се маринада равномерно распоредила.
Дубљу тепсију обложити папиром за печење и пребацити у њу поврће с рибом. Прелити белим вином и прећи у загрејаној рерни на 200°С док кромпир не омекша а риба не порумени.
(lepota i zdravlje)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ДИГНУТИ НАТО АВИОНИ ПОСЛЕ НАПАДА НА УКРАЈИНУ: Хитно се огласио Зеленски, имао поруку за Путина (ФОТО/ВИДЕО)
РУСИЈА је покренула масовни ваздушни напад на Украјину на божићно јутро по грегоријанском календару.
25. 12. 2024. у 11:16
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
ПЛАНЕТИ ПРЕТИ СЦЕНАРИО ИЗ 1815. После догађаја на планини која је променила свет уследиле трагедије: "Питање није да ли ће, него КАДА!"
„ЕФЕКТИ би могли бити још гори него што смо видели 1815."
25. 12. 2024. у 15:54
Коментари (0)