МУСАКА ОД ПАТЛИЏАНА: Сочна, пуна фила, а тако кремаста - нико јој не може одолети

Новости онлине

15. 08. 2024. у 13:00

Наш данашњи предлог за ручак је ова феноменална мусака од патлиџана.

МУСАКА ОД ПАТЛИЏАНА: Сочна, пуна фила, а тако кремаста - нико јој не може одолети

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 2 патлиџана средње величине 
  • 2 јајета 
  • брашно 3 кашике
  • павлака 3 чаше
  • бели лук 1 чен
  • стишњена шунка 100 г
  • со по укусу
  • уље по потреби 

Припрема:

Неољуштени патлиџан исеците на кришке дебљине око 1 цм, посолите их и оставите да одстоје десетак минута. У међувремену умутите јаја, а у посебну чинију сипајте три кашике брашна. Патлиџан уваљајте у брашно, па у умућена јаја. Спустите на загрејано уље и пржите их да порумене са обе стране. Стишњену шунку исеците на коцке, а першун ситно исецкајте.

У посуду за печење ставите слој патлиџана и премажите павлаком коју сте помешали са ситно исецканом шунком и белим луком. Наставите да ређате слојеве и премазујете зачињеном павлаком док све не потрошите. Пеците 20 минута на 200 степени и сервирајте топло или охлађено у фрижидеру.

(super recepti)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ ПУТ ПОСЛЕ 100 ГОДИНА: Вучић једини српски државник који је после краља Петра водио државу из Подриња

ПРВИ ПУТ ПОСЛЕ 100 ГОДИНА: Вучић једини српски државник који је после краља Петра водио државу из Подриња

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић преместио је своју канцеларију у Подриње и одатле пет дана водио земљу и обављао државничке послове, а први је државник који је то урадио после краља Петра Првог Карађорђевића.

10. 09. 2024. у 19:23

ПРОЦУРИО ШОЛЦОВ ПЛАН ЗА КРАЈ РАТА У УКРАЈИНИ: Русија задржава окупиране територије? Ни Путин, ни Зеленски неће бити срећни

ПРОЦУРИО ШОЛЦОВ ПЛАН ЗА КРАЈ РАТА У УКРАЈИНИ: Русија задржава окупиране територије? Ни Путин, ни Зеленски неће бити срећни

ПРЕМА италијанском листу "Ла Република", немачки канцелар Олаф Шолц припрема мировни план који подразумева руско задржавање окупираних украјинских територија.

10. 09. 2024. у 16:58

РАДИМО СЕРИЈУ О НАЈВЕЋЕМ ОЛОШУ КОЈИ ЈЕ ХОДАО СРБИЈОМ: Милош Танасковић о серији Клан, интими и одрастању (ВИДЕО)

"РАДИМО СЕРИЈУ О НАЈВЕЋЕМ ОЛОШУ КОЈИ ЈЕ ХОДАО СРБИЈОМ": Милош Танасковић о серији "Клан", интими и одрастању (ВИДЕО)

МИЛОШ Танасковић је у емисији "Бинџ" открио многе, до сада непознате, информације о серији "Клан", као и занимљивости из свог приватног живота.

10. 09. 2024. у 10:44

Коментари (0)

ДОСАД НАЈВЕЋЕ ОТКРИЋЕ О СТАЊУ ЛЕГЕНДАРНОГ ШУМИЈА! Ево како је Михаел Шумахер сада и зашто се у терапији користи вожња аутомобилом