БУКОВАЧЕ СА ПУТЕРОМ И БЕЛИМ ЛУКОМ: Оброк који ће пробудити сва ваша чула
Јела од буковаче последњих година све су популарнија код нас, посебно јер су одлична замена за месни оброк. Одличног су укуса, лако се припремају, а одлично комбинују са другим намирницама.
Састојци:
- 300 г буковача
- 1 кашика маслиновог уља
- со и бибер по укусу
- 30 г путера
- 1 чен белог лука, ситно исецканог
Припрема:
Припремите буковаче тако што ћете лагано да их тапкате убрусом да упије вишак влаге. Одсеците тврду стабљику у дну сваке везе печурака. Одвојите велике гроздове на комаде величине залогаја. Ставите велики тигањ на средње јаку ватру. Када се добро загреје, додајте уље. Поређајте печурке у једном слоју. Пржите, не окрећући, док једна страна не постане златносмеђа и хрскава.
Поспите сољу и бибером по укусу и промешајте. Пребаците печурке на тањир за сервирање. Не враћајући тигањ на ватру, у врели тигањ додајте путер, бели лук и першун, мешајте док се путер не истопи и бели лук не замирише. Печурке прелијте путером од белог лука и сервирајте.
(stvar ukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
СПРЕМИТЕ УКУСНЕ ЛЕСКОВАЧКЕ УШТИПКЕ: Сочне месне лоптице које ћете обожавати
07. 08. 2024. у 19:00
ОВЕ ШНИЦЛЕ МОРАТЕ ДА ПРОБАТЕ! Посебан укус и мекоћу им даје један састојак
06. 08. 2024. у 14:39
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Шта кнез Михаило показује прстом
СПОМЕНИК кнезу Михаилу Обреновићу на Тргу републике постао је главно градско састајалиште Београђана и њихових гостију. Међутим, од многих ћете чути да се састају не код Кнеза већ “код коња”.
21. 11. 2024. у 09:47
Коментари (0)