ИДЕЈА ЗА РУЧАК: Спремите вегетаријански "стир фрај"
Можете да га направите за 15 минута или мање и послужите са смеђим пиринчем или нудлама. Рецепт за ово једноставно, али и егзотично јело са индијским орасима, пуно је укуса.
Састојци:
- 1/4 шоље соја соса
- 1/4 шоље воде
- 2 кашике смеђег шећера
- 2 кашике лимуновог сока
- 2 кашике маслиновог уља
- 1 чен белог лука, млевени
- 2 шоље исечених свежих печурака
- 1 шоља грубо сецкане шаргарепе
- 1 мала тиквица исецкана на шните
- 1 слатка црвена паприка, грубо сецкана
- 1 мала зелена паприка, грубо сецкана
- 4 зелена лука, исецкане
- 2 шоље куваног смеђег пиринча
- 1/2 шоље печених индијских орашчића
Припрема:
У малој чинији помешајте соја сос, воду, смеђи шећер и лимунов сок док не постане глатки и оставите на страну.
У великом тигању загрејте уље на средње јакој ватри и потом пропржите бели лук један минут. Додајте поврће, а потом динстајте док не постане хрскаво, око шест до осам минута. Додајте мешавину соја соса и сачекајте да пусти кључ. Додајте пиринач и поспите са индијским орасима.
(Ona)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ВИТАМИНСКА САЛАТА: Феноменална салата која ће добро доћи вашем организму
06. 08. 2024. у 15:00
КУПУС САЛАТА КАО ИЗ РЕСТОРАНА: Једноставан рецепт који ће вас одушевити
25. 07. 2024. у 17:16
"СРАМ ТЕ БИЛО, ОАФЕ ШИЦЕ" Маск жестоко одговорио Шолцу због онога што је рекао у Давосу
АМЕРИЧКИ милијардер Илон Маск поручио је немачком канцелару Олафу Шолцу да треба да га буде срамота назвавши га "Оафом Шицом".
22. 01. 2025. у 08:22
"НЕМА ВИШЕ МИРА" Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом
ВИШЕ нема мира између Русије и Немачке, рекао је генерал Бундесвера Андре Бодеман у интервјуу за БР24, преноси РИА Новости.
20. 01. 2025. у 12:50
ЕНДИЈУ МАРИЈУ ЛИЦЕ У МОДРИЦАМА, ОГЛАСИО СЕ: "Мука ми је од свега, ја сам људско биће! Молим вас - оставите ме на миру" (ВИДЕО)
"ЈА САМ људско биће! У реду? Престаните да ме јурите! Мука ми је шта сваког дана морам да носим на раменима. Молим вас, оставите ме на миру."
22. 01. 2025. у 14:15
Коментари (0)