ОВО ЈОШ НИСТЕ ПРОБАЛИ: Бургери од пиринча које ће вас заситити
Необично јело, али укусно. Можете га козумирати уз различите прилоге.
Састојци:
- празилук,
- већа шаргарепа,
- шака смрзнутог грашка,
- 225 г пиринча,
- 600 мл воде,
- повртна коцка за супу,
- чен белог лука,
- гранчица свежег рузмарина,
- 3 листића свежег босиљка,
- 2 листића свежег матичњака,
- со,
- бибер,
- суви биљни зачин,
- 3 кашике пармезана,
- неколико кашика брашна,
- кашика сусама
Припрема:
Празилук пресеците по дужини, добро оперите, ситно насецкајте. Шаргарепу огулите и исеците на коцкице, а чен белог лука и свеже зачинско биље ситно исецкајте. На мало уља кратко динстајте празилук, додајте шаргарепу, а после неколико минута и грашак.
Додајте бели лук и опран пиринач. Динстајте стално мешајући. Кад пиринач постане стакласт залијте све водом и појачајте ватру. Кад проври, посолите, додајте повртну коцку и мешајте док се не растопи. Затим смањите ватру и кувајте 20 минута, да се пиринач скува, а течност испари. Пред крај кувања додајте свеже зачинско биље, суви биљни зачин и бибер. Кувани пиринач мало охладите, додајте пармезан, од смесе обликујте бургере.
Сваки уваљајте у комбинацију брашна и сусама, па пржите на неколико кашика уља, на средњој температури, док не добију лепу боју.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)
СТРУЧЊАЦИ са сајта Severe Weather Europe објавили су прву дугорочну прогнозу за пролеће и открили какво време очекује Европу у марту, априлу и мају користећи два главна сезонска модела - ECMWF и UKMO.
20. 01. 2025. у 11:29
"НЕМА ВИШЕ МИРА" Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом
ВИШЕ нема мира између Русије и Немачке, рекао је генерал Бундесвера Андре Бодеман у интервјуу за БР24, преноси РИА Новости.
20. 01. 2025. у 12:50
РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)
КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.
19. 01. 2025. у 10:15
Коментари (0)