ОВО ЈОШ НИСТЕ ПРОБАЛИ: Бургери од пиринча које ће вас заситити
Необично јело, али укусно. Можете га козумирати уз различите прилоге.
Састојци:
- празилук,
- већа шаргарепа,
- шака смрзнутог грашка,
- 225 г пиринча,
- 600 мл воде,
- повртна коцка за супу,
- чен белог лука,
- гранчица свежег рузмарина,
- 3 листића свежег босиљка,
- 2 листића свежег матичњака,
- со,
- бибер,
- суви биљни зачин,
- 3 кашике пармезана,
- неколико кашика брашна,
- кашика сусама
Припрема:
Празилук пресеците по дужини, добро оперите, ситно насецкајте. Шаргарепу огулите и исеците на коцкице, а чен белог лука и свеже зачинско биље ситно исецкајте. На мало уља кратко динстајте празилук, додајте шаргарепу, а после неколико минута и грашак.
Додајте бели лук и опран пиринач. Динстајте стално мешајући. Кад пиринач постане стакласт залијте све водом и појачајте ватру. Кад проври, посолите, додајте повртну коцку и мешајте док се не растопи. Затим смањите ватру и кувајте 20 минута, да се пиринач скува, а течност испари. Пред крај кувања додајте свеже зачинско биље, суви биљни зачин и бибер. Кувани пиринач мало охладите, додајте пармезан, од смесе обликујте бургере.
Сваки уваљајте у комбинацију брашна и сусама, па пржите на неколико кашика уља, на средњој температури, док не добију лепу боју.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи
У МАСОВНОЈ пуцњави повезаној с трговином дрогом у западној Француској, тешко је повређено петоро људи, међу којима и један тинејџер, рекао је министар унутрашњих послова Бруно Ретаиллеау, пише Гардијан.
01. 11. 2024. у 11:25
ПУТИНУ У ПОМОЋ СТИЖЕ НАЈЕЛИТНИЈА ВОЈСКА: Шта је "Олујни корпус", једна од најмоћнијих специјалних јединица на свету
СЕВЕРНОКОРЕЈСКА појачања долазе усред назнака да се Русија бори с попуњавањем својих снага.
30. 10. 2024. у 12:37
ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)
ИВАН из Хрватске одушевио је читав регион када је једним малим гестом показао како је мало потребно а јако лепо, држати се оне чувене реченице "воли своје, поштуј туђе".
01. 11. 2024. у 10:24 >> 10:28
Коментари (0)