ВЕГЕТАРИЈАНСКЕ ПУЊЕНЕ ПАПРИКЕ: Богат укус омиљених намирница
Када је паприка у главној улози, знајте да је загарантован прави гурманлук. Чиме год да их напуните, добићете савршен ручак или вечеру са црвеним, жутим или зеленим краљицама лета.
Састојци:
- 6 паприка бабура
- 5 кромпира
- парадајз 200 г
- црни лук 4 главице
- бели лук 3 чена
- 2 шаргарепе
- першун 1/4 везе
- уље 2 дл
- со по укусу
- бибер по укусу
Припрема:
Паприке очистите од семенки, оперите их и оставите да се оцеде. На загрејаном уљу пропржите ситно сецкани црни лук. Кад постане стакласт, додајте пропасиран бели лук, на коцкице исечену шаргарепу и кромпир и све пропржите. Налијте мало воде и кувајте док поврће не омекша. Додајте исецкан першун и ољуштен и на коцкице исечен парадајз, па све посолите и побиберите. Надевом пуните паприке, ређајте их у дубљи суд, налијте водом да огрезну и кувајте на тихој ватри. Кад вода упола испари, паприке ставите у рерну загрејану на 180 степени и пеците их око 15 минута.
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
РУЧАК ИЗ РЕРНЕ: Јединствена мусака од печених паприка, морате је пробати
16. 07. 2024. у 21:00
ОВЕ ШНИЦЛЕ МОРАТЕ ДА ПРОБАТЕ! Посебан укус и мекоћу им даје један састојак
06. 08. 2024. у 14:39
ОВАКО ГА ЈОШ НИСТЕ СПРЕМАЛИ: Запечени пире кромпир са млевеним месом
05. 08. 2024. у 13:00
"ОДМАХ РЕШИТЕ ТО" Вучићу пришао мештанин Доње Трешњице, председник муњевито реаговао (ФОТО)
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић борави у посети Подрињу где разговара са грађанима, учествује у разним догађајима и обилази више села, градова и општина.
06. 09. 2024. у 20:12
ДЕСЕТИНЕ РАКЕТА ПАЛО НА ХАРКОВ, БРОЈЕ СЕ ЖРТВЕ: Одговор на напад Украјине током ноћи - драматични снимци (ВИДЕО)
РУСИЈА је гађала данас Харков са најмање десет ракета типа Искандер и С-300/400, након великог, ноћног напада Украјине беспилотним летелицама на 15 руских региона, укључујући Москву, преносе украјински медији.
01. 09. 2024. у 15:01
ОВУ ЈЕ ПЕСМУ ЊОЈ ПОСВЕТИО: Бора био заљубљен у колегиницу- "Све је прштало од емоција и љубави између њих двоје"
БОРА је био један од највећих аутора који је оставио невероватан траг за собом.
09. 09. 2024. у 10:48
Коментари (0)