ВЕГЕТАРИЈАНСКЕ ПУЊЕНЕ ПАПРИКЕ: Богат укус омиљених намирница
Када је паприка у главној улози, знајте да је загарантован прави гурманлук. Чиме год да их напуните, добићете савршен ручак или вечеру са црвеним, жутим или зеленим краљицама лета.
Састојци:
- 6 паприка бабура
- 5 кромпира
- парадајз 200 г
- црни лук 4 главице
- бели лук 3 чена
- 2 шаргарепе
- першун 1/4 везе
- уље 2 дл
- со по укусу
- бибер по укусу
Припрема:
Паприке очистите од семенки, оперите их и оставите да се оцеде. На загрејаном уљу пропржите ситно сецкани црни лук. Кад постане стакласт, додајте пропасиран бели лук, на коцкице исечену шаргарепу и кромпир и све пропржите. Налијте мало воде и кувајте док поврће не омекша. Додајте исецкан першун и ољуштен и на коцкице исечен парадајз, па све посолите и побиберите. Надевом пуните паприке, ређајте их у дубљи суд, налијте водом да огрезну и кувајте на тихој ватри. Кад вода упола испари, паприке ставите у рерну загрејану на 180 степени и пеците их око 15 минута.
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
РУЧАК ИЗ РЕРНЕ: Јединствена мусака од печених паприка, морате је пробати
16. 07. 2024. у 21:00
ОВЕ ШНИЦЛЕ МОРАТЕ ДА ПРОБАТЕ! Посебан укус и мекоћу им даје један састојак
06. 08. 2024. у 14:39
ОВАКО ГА ЈОШ НИСТЕ СПРЕМАЛИ: Запечени пире кромпир са млевеним месом
05. 08. 2024. у 13:00
(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) БРУТАЛНО УБИЈЕН ПОЗНАТИ ПЕВАЧ: Испливао језиви снимак ликвидације (ВИДЕО)
ШВЕДСКИ репер Габоро, чије је право име било Нинос Хоури, убијен је на паркингу у четвртак увече, јављају локални медији.
21. 12. 2024. у 08:06
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
РАЗВОДИ СЕ ЧЕДА ЈОВАНОВИЋ После 25 година брака: "И даље је волим, свакоме је тешко на свој начин"
ПОЛИТИЧАР Чедомир Јовановић потврдио је да је у фебруару поднео захтев за развод брака од супруге Јелене Јовановић.
21. 12. 2024. у 16:32
Коментари (0)