ОБАВЕЗНО ПРОБАЈТЕ: Свињска коленица у пиву
Специјалитет који се лако прави, а лепи се за непца.
Састојци:
- 4 свеже свињске коленице
- 2 главице црног лука
- 2 чена белог лука
- 1 веза зелени
- 5 дл пива
- 2 кашике меда
- 1 коцка за супу
- 3 бобице клеке
- 2 листа ловора
- 1 кашика кима
- 4 кашике уља
- 0,5 кашичице сенфа
- 1 кашичица соли
- бибер и зрну
Припрема:
Опрати 4 свеже свињске коленице (или 2 прасећа бута) и налити водом.
Додати очишћену исецкану везу зелени, 2 главице очишћеног исецканог црног лука, 3 зрна клеке, 1/2 кашике сенфа у зрну, 2 ловорова листа и зрна бибера.
Посолити (или додати коцку супе од поврћа).
Кувати на умереној ватри сат времена.
Коленице извадити, оцедити и ставити на плех.
Згњечити 2 очишћена чена белог лука.
Белом луку додати кашичицу соли, 1 кашику кима и 4 кашике маслиновог уља па све добро измешати.
Припремљену смесу утрљати у месо са свих страна.
Плех са коленицама ставити у рерну загрејану на 200 степени С.
Пећи 80-90 минута и повремено преливати пивом (5 дл).
Неколико минута пре завршетка печења измешати 2 кашике меда и мало пива па премазати печење.
Пећи још мало да месо порумени.
Служити уз сезонску салату (или кромпир салату).
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
РЕЦЕПТ ЗА ЧУВЕНИ КОРДОН БЛУ: Једно од најпознатијих јела можете сами да направите
19. 07. 2024. у 15:00
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Шта кнез Михаило показује прстом
СПОМЕНИК кнезу Михаилу Обреновићу на Тргу републике постао је главно градско састајалиште Београђана и њихових гостију. Међутим, од многих ћете чути да се састају не код Кнеза већ “код коња”.
21. 11. 2024. у 09:47
Коментари (0)