МУСАКА ОД ПАРАДАЈЗА: Укусан и брз ручак са којим нема грешке

Новости онлине

29. 07. 2024. у 11:00

Ова мало другачија мусака ће вас одушевити.

МУСАКА ОД ПАРАДАЈЗА: Укусан и брз ручак са којим нема грешке

Foto: Profimedia

Састојци:

  • 1 кг парадајза
  • 1/2 кг млевеног меса
  • 1 главица црног лука
  • два чена белог лука
  • 1 јаје
  • 1 кисело млеко
  • мало млека
  • со, бибер

Припрема:

1. На уљу пропржити ситно исецкан црни и бели лук. Додати млевено месо и такође га мало пропржити. Све посолити и побиберити.

2. Парадајз исећи на колутове.

3. Мању тепсију подмазати, на дно поређати парадајз, а преко њега млевено месо, и тако наизменично док се сва маса не потроши. У завршном реду треба да буде парадајз.

4. Посебно умутити јаје, мало соли, млеко и кисело млеко, тиме прелити мусаку и ставити да се пече на температури од 180 степени око четрдесет минута.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

ОСИГУРАЈМО ВАШ УСПЕХ ЗАЈЕДНО!