ГУЛАШ ОД ЛЕБЛЕБИЈА И ТИКВИЦА: Ручак без грешке

Новости онлине

26. 07. 2024. у 07:00

Гулаш који не садржи месо је врло лаган и припрема се за мање од сат времена.

ГУЛАШ ОД ЛЕБЛЕБИЈА И ТИКВИЦА: Ручак без грешке

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 2 кашике уља
  • 320 г шампињона, исечених
  • 2 ловорова листа
  • 2 кашике свежег рузмарина
  • 4 црвена лука исечена на четвртине
  • 4 чена белог лука, танко насецкана
  • 320 г танко исечених тиквица
  • 600 мл повртног бујона
  • 800 г леблебија из конзерве
  • 1 кашика црвене паприке
  • 4 кашике парадајз пиреа
  • 700 г келерабе, ољуштене и исечене на коцкице
  • 850 г кромпира, исеченог на коцкице

Припрема:

У великом тигању загрејте уље на средњој ватри и пржите печурке, ловор и рузмарин око 5 минута. Убаците лук и бели лук и пржите још неколико минута, док не омекша. Додајте тиквице, бујон, леблебије, црвену паприку и парадајз пире. Покријте и динстајте 40 минута док се течност не смањи у густ сос.

Око 25 минута пре краја кувања направите кашу тако што ћете келерабу да кувате 5 минута у проврелој води, а затим додајте кромпир и кувајте 15-20 минута док не омекша. Оцедите и изгњечите са доста бибера. Помешајте кашу са чорбом и сервирајте.

(stvar ukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ОДМАХ РЕШИТЕ ТО Вучићу пришао мештанин Доње Трешњице, председник муњевито реаговао (ФОТО)

"ОДМАХ РЕШИТЕ ТО" Вучићу пришао мештанин Доње Трешњице, председник муњевито реаговао (ФОТО)

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић борави у посети Подрињу где разговара са грађанима, учествује у разним догађајима и обилази више села, градова и општина.

06. 09. 2024. у 20:12

ДЕСЕТИНЕ РАКЕТА ПАЛО НА ХАРКОВ, БРОЈЕ СЕ ЖРТВЕ: Одговор на напад Украјине током ноћи - драматични снимци (ВИДЕО)

ДЕСЕТИНЕ РАКЕТА ПАЛО НА ХАРКОВ, БРОЈЕ СЕ ЖРТВЕ: Одговор на напад Украјине током ноћи - драматични снимци (ВИДЕО)

РУСИЈА је гађала данас Харков са најмање десет ракета типа Искандер и С-300/400, након великог, ноћног напада Украјине беспилотним летелицама на 15 руских региона, укључујући Москву, преносе украјински медији.

01. 09. 2024. у 15:01

Коментари (0)

ХРВАТ БАШ НИСКО ПАО: Некадашњи ривал Новака Ђоковића и Ју-Ес опена проживљава тежак период