НАЈЛЕПШЕ ЈЕЛО ОД МЛЕВЕНОГ МЕСА: Гурманска пљескавица као из ресторана
Сви љубитељи меса се једногласно слажу - гурманска пљескавица је најлепше јело са роштиља!
Састојци:
- 300 г свињског млевеног меса
- 300г јунећег млевеног меса
- 1 главица црног лука
- 1 чен белог лука
- 1 кашичица љуте туцане паприке
- 30-50 г димљене сланине
- бибер, со
- 0,5-1дл киселе воде или размућене воде са сода бикарбоном
- 2 кашике сунцокретовог уља
Припрема:
У једну велику чинију додајте месо, најбоља је комбинација јунећег и свињског меса можете користити и само једно, ситно сецкани црни лук и бели лук, со, бибер, туцану паприку, уље, ситно сецкану димљену сланину и додајте пола дл или 1 дл киселе воде (по жељи ).
Све то добро измешајте рукама и оставите да одстоји у фрижидеру, најбоље би било преко ноћи, мада су и 2-3 сата сасвим довољна.
Након што су одстојале, помоћу фолије (обавезно нека је науљена да се не би месо залепило, а и да би се лепше испекло) обликујте лепе облике пљескавица, величину и дебиљну одредите сами...
Пљескавица се пече са једне стране док не добије лепу боју, затим се преокрене и пече се нешто краће са друге стране.
Сервирајте пљескавицу уз црни лук, кајмак, лепињу (сомун) или павлаку.
(lepaisrecna)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Шта кнез Михаило показује прстом
СПОМЕНИК кнезу Михаилу Обреновићу на Тргу републике постао је главно градско састајалиште Београђана и њихових гостију. Међутим, од многих ћете чути да се састају не код Кнеза већ “код коња”.
21. 11. 2024. у 09:47
Коментари (0)