НАЈЛЕПШЕ ЈЕЛО ОД МЛЕВЕНОГ МЕСА: Гурманска пљескавица као из ресторана

Новости онлине

24. 07. 2024. у 16:00

Сви љубитељи меса се једногласно слажу - гурманска пљескавица је најлепше јело са роштиља!

НАЈЛЕПШЕ ЈЕЛО ОД МЛЕВЕНОГ МЕСА: Гурманска пљескавица као из ресторана

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 300 г свињског млевеног меса
  • 300г  јунећег млевеног меса
  • 1 главица црног лука
  • 1 чен белог лука
  • 1 кашичица љуте туцане паприке
  • 30-50 г димљене сланине
  • бибер, со
  • 0,5-1дл киселе воде или размућене воде са сода бикарбоном
  • 2 кашике сунцокретовог уља

Припрема:

У једну велику чинију додајте месо, најбоља је комбинација јунећег и свињског меса можете користити и само једно,  ситно сецкани црни лук и бели лук, со, бибер, туцану паприку, уље, ситно сецкану димљену сланину и додајте пола дл или 1 дл киселе воде (по жељи ).

Све то добро измешајте рукама и оставите да одстоји у фрижидеру, најбоље би било преко ноћи, мада су и 2-3 сата сасвим довољна.

Након што су одстојале, помоћу фолије (обавезно нека је науљена да се не би месо залепило, а и да би се лепше испекло) обликујте лепе облике пљескавица, величину и дебиљну одредите сами... 

Пљескавица се пече са једне стране док не добије лепу боју, затим се преокрене и пече се нешто краће са друге стране. 

Сервирајте пљескавицу уз црни лук, кајмак, лепињу (сомун) или павлаку.

(lepaisrecna)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

ШЕШЕЉ О УЖАСНОМ СНИМКУ КОЈИ ЈЕ СВЕ ЗАПРЕПАСТИО: Девојчица није заслужила батине (ВИДЕО)