НАЈЛЕПШЕ ЈЕЛО ОД МЛЕВЕНОГ МЕСА: Гурманска пљескавица као из ресторана

Новости онлине

24. 07. 2024. у 16:00

Сви љубитељи меса се једногласно слажу - гурманска пљескавица је најлепше јело са роштиља!

НАЈЛЕПШЕ ЈЕЛО ОД МЛЕВЕНОГ МЕСА: Гурманска пљескавица као из ресторана

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 300 г свињског млевеног меса
  • 300г  јунећег млевеног меса
  • 1 главица црног лука
  • 1 чен белог лука
  • 1 кашичица љуте туцане паприке
  • 30-50 г димљене сланине
  • бибер, со
  • 0,5-1дл киселе воде или размућене воде са сода бикарбоном
  • 2 кашике сунцокретовог уља

Припрема:

У једну велику чинију додајте месо, најбоља је комбинација јунећег и свињског меса можете користити и само једно,  ситно сецкани црни лук и бели лук, со, бибер, туцану паприку, уље, ситно сецкану димљену сланину и додајте пола дл или 1 дл киселе воде (по жељи ).

Све то добро измешајте рукама и оставите да одстоји у фрижидеру, најбоље би било преко ноћи, мада су и 2-3 сата сасвим довољна.

Након што су одстојале, помоћу фолије (обавезно нека је науљена да се не би месо залепило, а и да би се лепше испекло) обликујте лепе облике пљескавица, величину и дебиљну одредите сами... 

Пљескавица се пече са једне стране док не добије лепу боју, затим се преокрене и пече се нешто краће са друге стране. 

Сервирајте пљескавицу уз црни лук, кајмак, лепињу (сомун) или павлаку.

(lepaisrecna)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ОДМАХ РЕШИТЕ ТО Вучићу пришао мештанин Доње Трешњице, председник муњевито реаговао (ФОТО)

"ОДМАХ РЕШИТЕ ТО" Вучићу пришао мештанин Доње Трешњице, председник муњевито реаговао (ФОТО)

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић борави у посети Подрињу где разговара са грађанима, учествује у разним догађајима и обилази више села, градова и општина.

06. 09. 2024. у 20:12

ДЕСЕТИНЕ РАКЕТА ПАЛО НА ХАРКОВ, БРОЈЕ СЕ ЖРТВЕ: Одговор на напад Украјине током ноћи - драматични снимци (ВИДЕО)

ДЕСЕТИНЕ РАКЕТА ПАЛО НА ХАРКОВ, БРОЈЕ СЕ ЖРТВЕ: Одговор на напад Украјине током ноћи - драматични снимци (ВИДЕО)

РУСИЈА је гађала данас Харков са најмање десет ракета типа Искандер и С-300/400, након великог, ноћног напада Украјине беспилотним летелицама на 15 руских региона, укључујући Москву, преносе украјински медији.

01. 09. 2024. у 15:01

Коментари (0)

МЕЂУНАРОДНИ ДАН ЧИСТОГ ВАЗДУХА ЗА ПЛАВО НЕБО: Пут ка одрживој будућности кроз обновљиве изворе енергије