ДАНАС СПРЕМИТЕ ОСЛИЋ КУВАН У ВИНУ: Савршено јело за укусан ручак

Новости онлине

24. 07. 2024. у 15:00

Ослић какав до сада нисте пробали.

ДАНАС СПРЕМИТЕ ОСЛИЋ КУВАН У ВИНУ: Савршено јело за укусан ручак

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1 кг филета ослића
  • 3-4 лимуна
  • 1 празилук
  • 1 шаргарепа
  • 1/2 кашичице суве жалфије
  • 1 кашика уља
  • 100 мл белог вина
  • 1 кашика густина     

     

Припрема:

На дну шерпе распоредите колутове лимуна, преко ставите филете ослића, посолите и побиберите по укусу. Празилук и шаргарепу исеците на колутове и ставите преко рибе. Поклопите шерпу и ставите је у већу шерпу у коју сте сипали кључалу воду. Кувајте на пари 15-20 минута, односно док риба не омекша. На мало уља пропржите жалфију тек да замирише, додајте бело вино, со, бибер, па кувајте док се количина течности не преполови. Додајте густин размућен у мало воде и кувајте још минут-два да се сос згусне. Филете ослића послужите са сосом.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

САДА ЈЕ СВЕ ЈАСНО: Ево ко су потенцијални ривали Србије у баражу Лиге нација