ДАНАС СПРЕМИТЕ ОСЛИЋ КУВАН У ВИНУ: Савршено јело за укусан ручак
Ослић какав до сада нисте пробали.
Састојци:
- 1 кг филета ослића
- 3-4 лимуна
- 1 празилук
- 1 шаргарепа
- 1/2 кашичице суве жалфије
- 1 кашика уља
- 100 мл белог вина
- 1 кашика густина
Припрема:
На дну шерпе распоредите колутове лимуна, преко ставите филете ослића, посолите и побиберите по укусу. Празилук и шаргарепу исеците на колутове и ставите преко рибе. Поклопите шерпу и ставите је у већу шерпу у коју сте сипали кључалу воду. Кувајте на пари 15-20 минута, односно док риба не омекша. На мало уља пропржите жалфију тек да замирише, додајте бело вино, со, бибер, па кувајте док се количина течности не преполови. Додајте густин размућен у мало воде и кувајте још минут-два да се сос згусне. Филете ослића послужите са сосом.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЈЕЛО ОД КОБАСИЦЕ И ПРАЗИЛУКА: Јако је јефтино, скува се брзо, а укус је одличан
20. 07. 2024. у 09:00
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Шта кнез Михаило показује прстом
СПОМЕНИК кнезу Михаилу Обреновићу на Тргу републике постао је главно градско састајалиште Београђана и њихових гостију. Међутим, од многих ћете чути да се састају не код Кнеза већ “код коња”.
21. 11. 2024. у 09:47
Коментари (0)