КАСЕРОЛА СА ПОВРЋЕМ: Ручак за пожелети

Новости онлине

23. 07. 2024. у 14:00

Здрави оброци су пожељни током лепших и топлих дана. Исто тако, потребни су нам витамини и протеини, па је тако протеинска касерола са поврћем прави избор за породични оброк.

КАСЕРОЛА СА ПОВРЋЕМ: Ручак за пожелети

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 3 шоље пасуља из конзерве
  • 1 главица црног лука
  • 2 чена белог лука
  • 3 кашике пасте од парадајза
  • 100 г рикота сира
  • 2 кашике белог вина
  • 1 ољуштен парадајз
  • мало ренданог качкаваља
  • 1 јаје
  • мало оригана, босиљка и першуна
  • 2 кашике маслиновог уља

Припрема:

У дубљем тигању сипајте маслиново уље, па убаците ситно сецкан бели и црни лук. Динстајте око пет минута све док не промене боју уз стално мешање.

Потом додајте пасту од парадајза, поново све време мешајући док паста не потамни. После тога убаците вино, па и парадајз, те га слободно изгњечите варјачом. Тек онда је ред на додавање пасуља, сецканог ориграна, першуна и босиљка. Промешајте и оставите на лаганој ватри да проври. Потом уз повремено мешање оставите да се крчка до 20 минута.

На другој рингли загрејте други тигањ и ставите јаје, рикоту и мало ренданог качкаваља да се испржи. Када јаје буде спремно и испржено, убаците у тигањ са поврћем и лагано промешајте.

Преспите све у ватросталну тепсију и поспите преко по жељи још ренданог качкаваља. Пеците у рерни све док се качкаваљ не отопи, највише до 10 минута на лаганој температури.

Можете послужити уз неки комад меса, киселе павлаке или киселог млека. А можете и на врх додати врло мало препржене сланине.

(Оna)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

МАЛИ БИОСКОП У МАЛОМ ГРАДУ: Фондација Mozzart помогла рад биоскопа „Cinema Punto“ у Шиду