НИШТА ЛЕПШЕ ДУГО НИСТЕ ЈЕЛИ: Мекана пилетина с младим купусом
Чак и ако обично избегавате купус, овај укус ће вам се допасти, а здрав и богат ручак имаћете за само пола сата.
Састојци:
- 800 грама свежег купуса
- 200 милилитара вреле воде
- 1/2 килограма белог пилећег меса
- 200 грама црног лука
- 100 грама шаргарепе
- 2 кашике парадајз-пиреа
- 2 кашичице млевене паприке
- 2 кашичице сувог биљног зачина
- 1/2 кашичице црног млевеног бибера
- 1/2 везице першуна
Припрема:
Сладак купус пресећи на четвртине, па сваку четвртину исећи на траке мало дебље него када се сече за салату. Пилеће месо исећи на коцке. Црни лук ситно исецкати а шаргарепу нарендати крупно.
У одговарајућу дубљу посуду са нелепљивим дном сипати уље и ставити да се загреје. На загрејано уље ставити пилеће месо и пржити га на јачој ватри, уз окретање, око пет минута. Смањити температуру на средњу јачину и убацити исецкани црни лук. Промешати и динстати, уз повремено мешање, два минута. Затим додати шаргарепу, промешати и пржити још два минута.
Додати парадајз пире, сипати врелу воду и све добро промешати. На површину ставити сав купус, поклопити посуду и на тиху температуру кувати 15 минута. Затим склонити поклопац, посути паприку, суви биљни зачин и млевени бибер, промешати добро да се купус сједини са осталим састојцима и оставити да се крчка без поклопца око 10 минута.
Пробати да ли треба додати још шта од зачина, убацити исецкани першун, промешати и склонити са ватре.
(glossy)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЈЕЛО ОД КОБАСИЦЕ И ПРАЗИЛУКА: Јако је јефтино, скува се брзо, а укус је одличан
20. 07. 2024. у 09:00
ПИКАНТНА САЛАТА СА ТЕЛЕТИНОМ И ПОВРЋЕМ: Идеалан ручак када су напољу врућине
10. 07. 2024. у 20:00
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Шта кнез Михаило показује прстом
СПОМЕНИК кнезу Михаилу Обреновићу на Тргу републике постао је главно градско састајалиште Београђана и њихових гостију. Међутим, од многих ћете чути да се састају не код Кнеза већ “код коња”.
21. 11. 2024. у 09:47
Коментари (0)