ШПАГЕТЕ СА ГРИЛОВАНИМ ТИКВИЦАМА: Једноставно и лагано јело у коме ће уживати сви укућани
Никад бржа припрема хранљивог и укусног ручка који се обожава.
Састојци:
- 280 г тиквица исечених на кругове
- 2 кашике маслиновог уља
- со по укусу
- 340 г шпагета
- 6 великих жуманаца
- 1 велико јаје
- 40 г крупно насецканог свежег босиљка
- 1 кашика несланог путера
- 2 кашичице ситно нарендане лимунове коре
- бибер по укусу
Припрема:
За шпагете са грилованим тиквицама прво загрејте грил тигањ на средње јаку ватру, око 5 минута. У посуди помешајте тиквице, уље и 1 кашичицу соли. Оставите да одстоји 5 до 10 минута док се тигањ загреје. Радите у серијама ако је потребно, пеците тиквице на жару, окрећући их 5 до 6 минута по страни. У великом лонцу са кључалом сланом водом кувајте тестенину, повремено мешајући, до ал денте, око 10 минута.
У међувремену, у великој чинији помешајте жуманца, јаје, рендани сир, босиљак, путер и корицу лимуна па зачините бибером. Убаците тестенину и тиквице у мешавину јаја и добро промешајте. Сервирајте у тањире и додатно поспите сиром.
(stvar ukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
РЕЦЕПТ ЗА ЧУВЕНИ КОРДОН БЛУ: Једно од најпознатијих јела можете сами да направите
19. 07. 2024. у 15:00
РУЧАК ИЗ РЕРНЕ: Јединствена мусака од печених паприка, морате је пробати
16. 07. 2024. у 21:00
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Шта кнез Михаило показује прстом
СПОМЕНИК кнезу Михаилу Обреновићу на Тргу републике постао је главно градско састајалиште Београђана и њихових гостију. Међутим, од многих ћете чути да се састају не код Кнеза већ “код коња”.
21. 11. 2024. у 09:47
Коментари (0)