РАТАТУЈ: Неодољиво укусно јело за целу породицу

Новости онлине

17. 07. 2024. у 18:00

Француска кухиња је међу најукуснијим на свету, а рататуј је баш један од најпознатијих јела. Рецепт за рататуј је толико укусан, да просто нећете моћи да му одолите.

РАТАТУЈ: Неодољиво укусно јело за целу породицу

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 2 тиквице
  • 1 мањи патлиџан
  • 3 парадајза
  • пола главице црног лука
  • пола шаргарепе
  • 4 чена белог лука
  • 4 кашике маслиновог уља
  • 200 мл пасираног парадајза
  • мало сувог босиљка
  • мало сецканог першуна
  • со
  • бибер

Припрема:

Пре свега загрејте рерну. 

У већем тигању загрејте маслиново уље па убаците ситно сецкан црни и бели лук, па кад мало промене боју убаците ситно сецкану шаргарепу и динстајте око пет минута, док све не омекша.

Када се све то лепо уједначи, додајте пасирани парадајз и пустите да се на лаганој температури укрчка. Довољно је да динстате око 15 минута. Време је да зачините и сос ће се згуснути.

Тиквице и патлиџан ољуштите и исеците на колутове. У одговарајућу тепсију или ватросталну посуду поређајте усправно колутове поврћа и онда преко њега сипајте сос и премажите са мало маслиновог уља. Покријте алу фолијом и пеците око 30 минута. После овог времена, склоните фолију и пустите да се још мало пече док поврће не омекша.

(ona)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВЕЛИКИ СУКОБ УНУТАР НАТО-А ОКО УКРАЈИНЕ: Британија и Француска подржавају удар на Русију моћним ракетама, две силе против

ВЕЛИКИ СУКОБ УНУТАР НАТО-А ОКО УКРАЈИНЕ: Британија и Француска подржавају удар на Русију моћним ракетама, две силе против

ДОЗВОЛУ за далекосежне ударе на Руску Федерацију западним ракетама дугог домета подржава не само Велика Британија, већ и Француска, пише Фајненшал тајмс и наводи да су са друге стране САД и Немачка против тога.

28. 08. 2024. у 14:04

ЧУДЕСАН ПРИЗОР - НЕОБЈАШЊЕН: Змије преплавиле цркву за Велику Госпојину - тако је било и годинама уназад (ВИДЕО)

ЧУДЕСАН ПРИЗОР - НЕОБЈАШЊЕН: Змије преплавиле цркву за Велику Госпојину - тако је било и годинама уназад (ВИДЕО)

ПРАВОСЛАВНИ верници данас, 28. августа, славе Успење Пресвете Богородице - Велику Госпојину, а занимљив феномен, који наука још није објаснила, поновио се и ове године на грчком острву Кефалонија где су змије поново ушле у цркву, претежно код иконе Мајке Божје.

28. 08. 2024. у 09:09

Коментари (0)

ЉУДИ, ДОНЕЛИ СМО ЛИГУ ШАМПИОНА СРБИЈИ! Владан Милојевић: Много тога можемо да научимо од Бодеа, али ми идемо даље!