РАТАТУЈ: Неодољиво укусно јело за целу породицу
Француска кухиња је међу најукуснијим на свету, а рататуј је баш један од најпознатијих јела. Рецепт за рататуј је толико укусан, да просто нећете моћи да му одолите.
Састојци:
- 2 тиквице
- 1 мањи патлиџан
- 3 парадајза
- пола главице црног лука
- пола шаргарепе
- 4 чена белог лука
- 4 кашике маслиновог уља
- 200 мл пасираног парадајза
- мало сувог босиљка
- мало сецканог першуна
- со
- бибер
Припрема:
Пре свега загрејте рерну.
У већем тигању загрејте маслиново уље па убаците ситно сецкан црни и бели лук, па кад мало промене боју убаците ситно сецкану шаргарепу и динстајте око пет минута, док све не омекша.
Када се све то лепо уједначи, додајте пасирани парадајз и пустите да се на лаганој температури укрчка. Довољно је да динстате око 15 минута. Време је да зачините и сос ће се згуснути.
Тиквице и патлиџан ољуштите и исеците на колутове. У одговарајућу тепсију или ватросталну посуду поређајте усправно колутове поврћа и онда преко њега сипајте сос и премажите са мало маслиновог уља. Покријте алу фолијом и пеците око 30 минута. После овог времена, склоните фолију и пустите да се још мало пече док поврће не омекша.
(ona)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
РУЧАК ИЗ РЕРНЕ: Јединствена мусака од печених паприка, морате је пробати
16. 07. 2024. у 21:00
НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋИ САТАРАШ: Ово је летње јело без конкуренције
12. 07. 2024. у 16:28
БРЗИНСКИ ЛЕТЊИ РУЧАК: Пуњени патлиџан, одлична комбинација састојака и укуса
11. 07. 2024. у 14:00
(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) БРУТАЛНО УБИЈЕН ПОЗНАТИ ПЕВАЧ: Испливао језиви снимак ликвидације (ВИДЕО)
ШВЕДСКИ репер Габоро, чије је право име било Нинос Хоури, убијен је на паркингу у четвртак увече, јављају локални медији.
21. 12. 2024. у 08:06
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
АНЂЕЛКА БЕСНА: "Молим, зашто да не одем из твоје емисије? Не поштујеш ме"
ГЛУМИЦА је схватила да туђе непоштовање и неваспитање нема везе са њом.
22. 12. 2024. у 10:41
Коментари (0)