ФАШИРАНЕ ШНИЦЛЕ ОД ТИКВИЦА: Брз и укусан оброк који можете да сервирате уз омиљени сос

Новости онлине

17. 07. 2024. у 14:24

Лаган летњи оброк, укус који ће се свима свидети.

ФАШИРАНЕ ШНИЦЛЕ ОД ТИКВИЦА: Брз и укусан оброк који можете да сервирате уз омиљени сос

Print screen / Instagram / papillamonella

Састојци:

  • 300 г тиквица, изренданих
  • 60 г брашна од леблебија
  • сок од 1/2 лимуна
  • 25 г чиа семенки
  • 8 г квасца
  • бели лук у праху
  • кашичица љуте паприке
  • кашичица оригана
  • кашичица мајчине душице
  • прстохват соли
  • прстохват соде бикарбоне

Припрема:

За фаширане шницле од тиквица прво их изрендајте. Потом додајте чиа семенке, брашно, квасац, бели лук и паприку у праху, оригано и мајчину душицу, као и со, лимунов сок и соду бикарбону. Све добро измешајте.

Када је тесто спремно, оставите га да одстоји најмање 10 минута. Пржите у врелом тигању са 1 кашичицом уља око 8 минута, поклопљено и на средњој ватри, окрец́уц́и свака 2 минута. Сервирајте са омиљеним сосом и уживајте.

(stvar ukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
УКРАЈИНА НАПРЕДУЈЕ У КУРСКОЈ ОБЛАСТИ, КОНТРОЛИШЕ 100 НАСЕЉА: Сирски открио колико руских војника је заробљено (МАПА)

УКРАЈИНА НАПРЕДУЈЕ У КУРСКОЈ ОБЛАСТИ, КОНТРОЛИШЕ 100 НАСЕЉА: Сирски открио колико руских војника је заробљено (МАПА)

УКРАЈИНА наставља офанзиву на руској територији у Курској области, рекао је врховни командант Оружаних снага Украјине Олександар Сирски, преноси Би-Би-Си.

27. 08. 2024. у 13:30

СРБИН ПОСТАО НАЈОПАСНИЈИ ПОТУРИЦА: Михаило до смрти није заборавио порекло иако је био МАРШАЛ турске армије (ФОТО)

СРБИН ПОСТАО НАЈОПАСНИЈИ ПОТУРИЦА: Михаило до смрти није заборавио порекло иако је био МАРШАЛ турске армије (ФОТО)

ЈЕДАН је од најмлађих маршала у историји турске армије, Омер-паша Латас био је пореклом Србин из Лике, рођен 1806. у Јањи Гори, код Плашког као Михаило Мића Латас.

27. 08. 2024. у 10:46

Коментари (0)

УРСУЛУ ФОН ДЕР ЛАЈЕН ЧЕКА ПАКАО У ЕУ: Она још није ништа видела