ФАШИРАНЕ ШНИЦЛЕ ОД ТИКВИЦА: Брз и укусан оброк који можете да сервирате уз омиљени сос
Лаган летњи оброк, укус који ће се свима свидети.
Састојци:
- 300 г тиквица, изренданих
- 60 г брашна од леблебија
- сок од 1/2 лимуна
- 25 г чиа семенки
- 8 г квасца
- бели лук у праху
- кашичица љуте паприке
- кашичица оригана
- кашичица мајчине душице
- прстохват соли
- прстохват соде бикарбоне
Припрема:
За фаширане шницле од тиквица прво их изрендајте. Потом додајте чиа семенке, брашно, квасац, бели лук и паприку у праху, оригано и мајчину душицу, као и со, лимунов сок и соду бикарбону. Све добро измешајте.
Када је тесто спремно, оставите га да одстоји најмање 10 минута. Пржите у врелом тигању са 1 кашичицом уља око 8 минута, поклопљено и на средњој ватри, окрец́уц́и свака 2 минута. Сервирајте са омиљеним сосом и уживајте.
(stvar ukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
УКРАЈИНА НАПРЕДУЈЕ У КУРСКОЈ ОБЛАСТИ, КОНТРОЛИШЕ 100 НАСЕЉА: Сирски открио колико руских војника је заробљено (МАПА)
УКРАЈИНА наставља офанзиву на руској територији у Курској области, рекао је врховни командант Оружаних снага Украјине Олександар Сирски, преноси Би-Би-Си.
27. 08. 2024. у 13:30
РАТ У УКРАЈИНИ: ВСУ припрема офанзиву Запорожје 2.0; Руске снаге буше одбрану код Покровска; ВСУ има иницијативу код Курска (ВИДЕО/ФОТО)
РАТ у Украјини ушао је 915. дан.
27. 08. 2024. у 07:28
СРБИН ПОСТАО НАЈОПАСНИЈИ ПОТУРИЦА: Михаило до смрти није заборавио порекло иако је био МАРШАЛ турске армије (ФОТО)
ЈЕДАН је од најмлађих маршала у историји турске армије, Омер-паша Латас био је пореклом Србин из Лике, рођен 1806. у Јањи Гори, код Плашког као Михаило Мића Латас.
27. 08. 2024. у 10:46
Коментари (0)