РУЧАК ИЗ РЕРНЕ: Јединствена мусака од печених паприка, морате је пробати
Сочна мусака од похованих паприка са месом и печуркама одличан је предлог за сваки ручак.
Састојци:
- 12-14 паприка
- јаја 5
- млеко 4 дл
- црвени лук 2 главице
- мешано млевено месо 500 г
- шампињони 500 г
- сок од парадајза 2 дл
- суви зачин по укусу
- со по укусу
- бибер по укусу
- босиљак мало
- брашно по потреби
- уље по потреби
Прелив:
- кисела павлака 2 дл
- јаја 2
- млеко мало
Припрема:
Паприке поређајте у тепсију и пеците док не буду готове. Затим их прекрите крпом и оставите да се охладе. Огулите их и направите филете.
Направите смесу као за палачинке од јаја, млека и брашна, али да буде гушће. На вруће уље стављајте паприке намочене у густу смесу за палачинке, па их испоховане ређајте на папирнате убрусе да упију вишак масноће.
За то време на луку динстајте млевено месо, додајте ситно насецкане печурке и након 15 минута динстања додајте сок од парадајза. Зачините и оставите да се мало укува.
Науљите тепсију и ставите ред похованих паприка, па ред меса са печуркама и тако док не потрошите сав материјал.
Направите смесу од јаја, павлаке и млека и прелијте преко изрезане мусаке да би прелив ушао у мусаку. Пеците на 200 степени док не порумени.
(super recepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)
СТРУЧЊАЦИ са сајта Severe Weather Europe објавили су прву дугорочну прогнозу за пролеће и открили какво време очекује Европу у марту, априлу и мају користећи два главна сезонска модела - ECMWF и UKMO.
20. 01. 2025. у 11:29
"НЕМА ВИШЕ МИРА" Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом
ВИШЕ нема мира између Русије и Немачке, рекао је генерал Бундесвера Андре Бодеман у интервјуу за БР24, преноси РИА Новости.
20. 01. 2025. у 12:50
РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)
КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.
19. 01. 2025. у 10:15
Коментари (0)