ПРЕУКУСАН И ИЗДАШАН РУЧАК ЗА ЦЕЛУ ПОРОДИЦУ: Старински гулаш са говедином и шампињонима
Један од класичних рецепата за старински гулаш са говедином и шампињонима доноси уживање у меканом месу које се само раздваја и одлично се комбинује са тестенином.
Састојци:
- 500 г говеђег врата, насецканог на коцкице
- 380 мл говеђег бујона
- 1 жути лук средњи, исечен на коцкице
- 1 чен белог лука, ситно исецкан
- 1 кашика црвене паприке у праху
- со и бибер по укусу
- 2 кашике путера
- 170 мл парадајз соса
- 1 кашичица шећера
- 340 г шампињона, насецканих на коцкице
- мало свежег першуна за украшавање
Припрема:
За гулаш са говедином и шампињонима у дубоком тигању или лонцу помешајте месо и бујон. Кувајте на лаганој до средњој температури 15-20 минута. У тигањ додајте лук, бели лук, млевену паприку, со и бибер. Добро промешајте и наставите да кувате 20 минута. Повремено додајте мало топле воде да би ниво течности био уједначен. Поред бујона, додаваћете још мало течности током целог процеса кувања, да бисте надокнадили оно што је испарило и постигли жељену густину.
Додајте путер, парадајз сос и шећер у тигањ и добро промешајте. Смањите температуру на ниску и кувајте још 20 минута, често мешајући. (До сада би месо требало да буде мекано.) На крају убаците шампињоне. Добро помешајте са састојцима и динстајте још 10-15 минута, или док печурке не омекшају. Украсите першуном и сервирајте са хлебом или преко пиринча.
Гулаш са говедином и шампињонима је врло издашан, а по жељи можете да замените шампињоне неким другим поврћем.
(stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
СУСРЕТ МЕРКЕЛОВЕ И ТРАМПА Питао је за Путина, а папа јој рекао: "Савијај, савијај, савијај - али осигурај да не пукне"
ДОБАР део одломака се односи на састанак који је имала са Трампом у Белој кући у марту 2017.
21. 11. 2024. у 17:17
Коментари (0)