РУЧАК ЗА ДАНАС: Паста са пилетином и спанаћом
Паста са пилетином и спанаћем у бешамел сосу готова је за пола сата. Сочна и кремаста, постаће вам омиљено јело, које ћете често да правите.
![РУЧАК ЗА ДАНАС: Паста са пилетином и спанаћом РУЧАК ЗА ДАНАС: Паста са пилетином и спанаћом](/data/images/2024-07-05/503893_shutterstock-pasta-sa-piletinom-i-spanacem_fmob.jpg)
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 180 г тестенине
- 450 г пилећег филеа, исецканог на комадиће
- 60 г сецканог лука
- 2 кашичице уља
- 300 мл крем супе од печурака, неразређене
- 125 мл павлаке за кување
- 1,2 кг крупно сецканог свежег спанаћа
- 250 г исецканог сира моцарела
- 1/8 кашичице бибера
Припрема:
Скувајте пасту према упутству на паковању. У међувремену, на средњој ватри, пржите и мешајте пилетину и лук на уљу 5 минута или док пилетина више не буде ружичаста.
Умешајте крем супу од печурака и павлаку за кување. Пустите да прокључа на средњој ватри. Смањите топлоту и динстајте непокривено, 2 минута. Умешајте спанаћ, моцарелу и бибер; кувајте 1-2 минута или док спанаћ не усахне и сир се растопи.Оцедите тестенину, додајте у мешавину пилетине и промешајте. По жељи посути пармезаном и пахуљицама црвене паприке. Уживајте!
(stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
![ПУБЛИКА БИЛА ШОКИРАНА ВЕНСОВИМ ИЗЛАГАЊЕМ: Споменуо и изборе у Румунији, сасуо Европи истину у лице ПУБЛИКА БИЛА ШОКИРАНА ВЕНСОВИМ ИЗЛАГАЊЕМ: Споменуо и изборе у Румунији, сасуо Европи истину у лице](/data/images/2025-02-14/572847_tan2025-02-1414552027-0-1_kf.jpg?time=1739558680)
ПУБЛИКА БИЛА ШОКИРАНА ВЕНСОВИМ ИЗЛАГАЊЕМ: Споменуо и изборе у Румунији, сасуо Европи истину у лице
УЧЕСНИЦИ Минхенске безбедносне конференције слушали су говор потпредседника САД Џеј-Ди Венса готово без аплауза, показује снимак преноса његовог наступа на сајту Беле куће.
14. 02. 2025. у 17:34
![ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи](/data/images/2025-02-12/572152_jasna-bosnjakovic-nikad-nije-kasno_kf.jpg?time=1739372786)
ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи
ЈАСНА Бошњаковић, певачица и некадашња учесница шоуа „Никад није касно“, преминула је изненада у 48. години, на путу ка болници.
12. 02. 2025. у 16:05
![ПОСЛЕ РАСКИДА: Брега песму Битанга и принцеза посветио чувеној ЛЕПОТИЦИ (ФОТО) ПОСЛЕ РАСКИДА: Брега песму Битанга и принцеза посветио чувеној ЛЕПОТИЦИ (ФОТО)](/data/images/2023-12-05/430074_71545-goran-bregovic-foto-ata-imagas-2-ig_kf.jpg?time=1739691266)
ПОСЛЕ РАСКИДА: Брега песму "Битанга и принцеза" посветио чувеној ЛЕПОТИЦИ (ФОТО)
БИЛИ су пар за којим су се сви окретали.
16. 02. 2025. у 08:34
Коментари (0)