РУЧАК ЗА ДАНАС: Паста са пилетином и спанаћом
Паста са пилетином и спанаћем у бешамел сосу готова је за пола сата. Сочна и кремаста, постаће вам омиљено јело, које ћете често да правите.
Састојци:
- 180 г тестенине
- 450 г пилећег филеа, исецканог на комадиће
- 60 г сецканог лука
- 2 кашичице уља
- 300 мл крем супе од печурака, неразређене
- 125 мл павлаке за кување
- 1,2 кг крупно сецканог свежег спанаћа
- 250 г исецканог сира моцарела
- 1/8 кашичице бибера
Припрема:
Скувајте пасту према упутству на паковању. У међувремену, на средњој ватри, пржите и мешајте пилетину и лук на уљу 5 минута или док пилетина више не буде ружичаста.
Умешајте крем супу од печурака и павлаку за кување. Пустите да прокључа на средњој ватри. Смањите топлоту и динстајте непокривено, 2 минута. Умешајте спанаћ, моцарелу и бибер; кувајте 1-2 минута или док спанаћ не усахне и сир се растопи.Оцедите тестенину, додајте у мешавину пилетине и промешајте. По жељи посути пармезаном и пахуљицама црвене паприке. Уживајте!
(stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
БАЈДЕН ХИТНО ПОВЛАЧИ ПОТЕЗ ЗБОГ УКРАЈИНЕ: Све мора бити готово пре него што Трамп ступи на дужност
АДМИНИСТРАЦИЈА одлазећег америчког председника Џоа Бајдена планира хитно да пошаље Украјини последњих шест милијарди долара помоћи.
06. 11. 2024. у 23:32
НАЈЈАЧА СИЛА ЕВРОПЕ НА УДАРУ: Трамп већ запретио - "Платићете високу цену!"
ДОНАЛД Трамп изјавио је прошле недеље како ће Европска унија морати да плати "високу цену" јер није куповала довољно америчких извозних производа. Део европских економиста и банкара упозорава како би победа Доналда Трампа могла изазвати трговински рат који би затим "гурнуо економију еврозоне из спорог раста у потпуну рецесију".
06. 11. 2024. у 20:03 >> 20:04
НА ВЕНЧАЊУ САМ БИЛА НАЈТУЖНИЈА ЖЕНА: Ивана је открила невероватне тајне породице Трамп
У СВОЈОЈ књизи "Raising Trump", Ивана Трамп, прва супруга Доналда Трампа, поделила је фасцинантне приче о породици Трамп које ће вас засигурно изненадити – јер када Ивана одлучи да исприча све, она заиста исприча све.
07. 11. 2024. у 13:21
Коментари (0)