ПОСНА ТОРТИЉА СА ТУЊЕВИНОМ И ПОВРЋЕМ: Брзо, укусно и заситно
Верујемо да сви знате онај осећај када немате инспирацију и вољу да спремите неко јело, а с друге стране сте ипак расположени за фин и укусан залогај.
Зато смо за вас припремили рецепт за посну комбинацију, коју ћете, сигурни смо, спремати и када прођу дани поста.
Састојци:
- 4 тортиље
- 2 конзерве туњевине
- 100 гр зелене или ицеберг салате
- 4 кашичице посног мајонеза
- 1 главица црног лука
- зачини по укусу
Припрема:
Тортиље премажите посним мајонезом, па поређајте салату.
Лук исецкајте, па га додајте туњевини и зачинима, и све добро промешајте. Фил распоредите по тортиљи, а онда је уролајте.
Поступак поновите и са осталим тортиљама.
Тигањ загрејте, сипајте мало уља, па спустите тортиљу.
Узмите у обзир да је тортиља већ готово тесто, па не би требало дуго да је пржите.
После мање од пола минута, тортиљу окрените на другу страну, а затим је ставите на тањир.
Јело служите топло.
(Ona)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
"СРАМ ТЕ БИЛО, ОАФЕ ШИЦЕ" Маск жестоко одговорио Шолцу због онога што је рекао у Давосу
АМЕРИЧКИ милијардер Илон Маск поручио је немачком канцелару Олафу Шолцу да треба да га буде срамота назвавши га "Оафом Шицом".
22. 01. 2025. у 08:22
"НЕМА ВИШЕ МИРА" Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом
ВИШЕ нема мира између Русије и Немачке, рекао је генерал Бундесвера Андре Бодеман у интервјуу за БР24, преноси РИА Новости.
20. 01. 2025. у 12:50
КО ЋЕ ЗАМЕНИТИ ЖИКУ ЈАКШИЋА? "Ја најбоље знам шта желим од тога"
"СИГУРАН сам да нико не може да задовољи моје захтеве и визију како ја то замишљам."
21. 01. 2025. у 19:19
Коментари (0)