ПИЈАНЕ ЋУФТЕ СА МЛАДИМ КРОМПИРИЋИМА: Ово је ручак којег се ретки сећају, али укус је толико леп да ћете га спремати често

Новости онлине

27. 06. 2024. у 10:00

Сочан и укусан ручак.

ПИЈАНЕ ЋУФТЕ СА МЛАДИМ КРОМПИРИЋИМА: Ово је ручак којег се ретки сећају, али укус је толико леп да ћете га спремати често

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 500 г млевеног меса
  • 1 веза младог лука
  • 2-3 чена белог лука
  • 100 г презли
  • 1 јаје
  • 1,5 дл белог вина
  • сецканог першуна
  • Зачините по укусу: со, бибер, оригано, туцана паприка
  • око 800 г младих кромпирића мањих

За прелив:

  • 2 кашике киселе павлаке
  • 1 кашика парадајз соса
  • 1 дл павлаке за кување
  • 1 дл воде

Зачините по укусу: со, бибер, оригано, туцана паприка (ко воли мало пикантније може додати и љуту туцану паприку, укус ће бити бар 10 пута бољи)

Припрема:

Измешајте млевено месо са сецканим младим луком, ченовима белог лука, јајетом, презлама, вином, першуном и зачинима. Све то измешајте и направите ћуфтице.

У ватросталну чинију посложите ћуфтице и младе кромпириће које сте кратко обарили. Затим све ставите у рерну да се пече на око 20 минута, на температури око 200 степени Целзијуса.

Док се ћуфте пеку направите прелив од киселе павлаке, парадајз соса и павлаке за кување. Прелијте све преко и запеците још мало.

(Still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

Коментари (0)

КАКВА БОМБА У БАЊАЛУЦИ! Борац довео највећу икону босанскохерцеговачког фудбала