ПИЈАНЕ ЋУФТЕ СА МЛАДИМ КРОМПИРИЋИМА: Ово је ручак којег се ретки сећају, али укус је толико леп да ћете га спремати често
Сочан и укусан ручак.
Састојци:
- 500 г млевеног меса
- 1 веза младог лука
- 2-3 чена белог лука
- 100 г презли
- 1 јаје
- 1,5 дл белог вина
- сецканог першуна
- Зачините по укусу: со, бибер, оригано, туцана паприка
- око 800 г младих кромпирића мањих
За прелив:
- 2 кашике киселе павлаке
- 1 кашика парадајз соса
- 1 дл павлаке за кување
- 1 дл воде
Зачините по укусу: со, бибер, оригано, туцана паприка (ко воли мало пикантније може додати и љуту туцану паприку, укус ће бити бар 10 пута бољи)
Припрема:
Измешајте млевено месо са сецканим младим луком, ченовима белог лука, јајетом, презлама, вином, першуном и зачинима. Све то измешајте и направите ћуфтице.
У ватросталну чинију посложите ћуфтице и младе кромпириће које сте кратко обарили. Затим све ставите у рерну да се пече на око 20 минута, на температури око 200 степени Целзијуса.
Док се ћуфте пеку направите прелив од киселе павлаке, парадајз соса и павлаке за кување. Прелијте све преко и запеците још мало.
(Still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ВУЧИЋ УПУТИО НАЈХРАБРИЈЕ ПИТАЊЕ ЛИДЕРИМА 46 ЗЕМАЉА: Да ли вам је увек био важнији формални бирократски приступ или суштина?!
ПРЕДСЕДНИК Вучић у свом говору на самиту Европске политичке заједнице у Будимпешти поставио је храбро питање пред 46 европских лидера.
07. 11. 2024. у 16:03
НАЈЈАЧА СИЛА ЕВРОПЕ НА УДАРУ: Трамп већ запретио - "Платићете високу цену!"
ДОНАЛД Трамп изјавио је прошле недеље како ће Европска унија морати да плати "високу цену" јер није куповала довољно америчких извозних производа. Део европских економиста и банкара упозорава како би победа Доналда Трампа могла изазвати трговински рат који би затим "гурнуо економију еврозоне из спорог раста у потпуну рецесију".
06. 11. 2024. у 20:03 >> 20:04
НА ВЕНЧАЊУ САМ БИЛА НАЈТУЖНИЈА ЖЕНА: Ивана је открила невероватне тајне породице Трамп
У СВОЈОЈ књизи "Raising Trump", Ивана Трамп, прва супруга Доналда Трампа, поделила је фасцинантне приче о породици Трамп које ће вас засигурно изненадити – јер када Ивана одлучи да исприча све, она заиста исприча све.
07. 11. 2024. у 13:21
Коментари (0)