БРЗ, ЈЕДНОСТАВАН И СОЧАН ОБРОК ЗА ОВЕ ВРЕЛЕ ДАНЕ: Печени кромпири пуњени павлаком, сланином и сиром

ИАКО су врућине, неким гастрономским посластицама тешко је одолети, посебо оним које се брзо и лако спремају.

БРЗ, ЈЕДНОСТАВАН И СОЧАН ОБРОК ЗА ОВЕ ВРЕЛЕ ДАНЕ: Печени кромпири пуњени павлаком, сланином и сиром

Фото Shutterstock

Данас вам доносимо рецепт за печене кромпире пуњене филом. Сигурни смо да ћете после да уживате у сласном укусу овог једноставног оброка.

Састојци:

4 велика кромпира
8 кришки сланине
130 г павлаке
60 мл млека
4 кашике путера
½ кашичице соли
½ кашичице бибера
130 г исецканог качкаваља
8 комада младог лука, исеченог

Рецепт за печене кромпире пуњене павлаком, сланином и сиром:

Загрејте рерну на 180 степени Ц. Пеците кромпир у загрејаној рерни док не омекша, око 1 сат, у зависности од величине кромпира. Оставите га на страну док се довољно не охлади. У међувремену, ставите сланину у дубок тигањ. Пржите на средње јакој ватри док не порумени. Оцедите, измрвите и оставите са стране.

Кромпир исеците на пола по дужини и извуците месо у велику чинију, а на кромпиру оставите корицу. У чинију убаците павлаку, млеко, путер, со, бибер, сир и половину младог лука. Мешајте смесу миксером док се добро не сједини и не постане кремаста. Кашиком сипајте смесу у издубљене половине кромпира, а по врху сваки поспите са преосталим качкаваљем, младим луком и сланином. Вратите кромпир у загрејану рерну и наставите да печете док се сир не отопи, око 15 минута. Уживајте!

(Ствар  укуса)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)

СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)

СТРУЧЊАЦИ са сајта Severe Weather Europe објавили су прву дугорочну прогнозу за пролеће и открили какво време очекује Европу у марту, априлу и мају користећи два главна сезонска модела - ECMWF и UKMO.

20. 01. 2025. у 11:29

РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)

РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)

КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.

19. 01. 2025. у 10:15

Коментари (0)

БУДУЋНОСТ ЈЕ САДА: Трендови у одрживости за 2025. годину