БРЗ, ЗДРАВ И УКУСАН РУЧАК: Пуњене тиквице без меса - лагана летња варијанта
ПУЊЕНЕ тиквице по овом рецепту праве се са парадајзом, зачинским биљем и орасима. Додаје им се и качкаваљ.
Састојци:
2 велике или 3 средње тиквице, преполовљене по дужини
130 г презли
80 г ренданог качкаваља
½ чена белог лука, ситно исецканог
60 г чери парадајза исеченог на четвртине
2 кашичице лимунове коре
2 кашике свежих листова мајчине душице
30 г ораха
Маслиново уље, за покапати
Морска со
Свеже млевени бибер
Рецепт за тивкице пуњене парадајзом, зачинским биљем и орасима:
Загрејте рерну на 250 °C и обложите плех папиром за печење. Користите малу кашику да издубите унутрашњост тиквица, остављајући нешто више од 1,5 цм дебљине око ивица. Ставите их исеченом страном нагоре на лим за печење.
Направите фил. Ставите извађену унутрашњост тиквица у мрежасту цедиљку и исцедите вишак воде. Требало би да вам остане 130 г тиквице. Исецкајте све крупније комаде и пребаците их у чинију са јајетом, презлом, качкаваљем, белим луком, парадајзом, лимуновом корицом, мајчином душицом, орасима и сољу. Мешајте док се не сједини, можете и рукама.
Издубљене тиквице прелијте маслиновим уљем и поспите сољу и бибером. Кашиком сипајте фил и пеците 16 до 18 минута или док се фил не стегне и не поприми златносмеђу боју и постане хрскав одозго. Уживајте!
(Ствар укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПИТА ОД ЈАЈА СА СПАНАЋЕМ И СИРОМ: Најбољи предлог за доручак (ВИДЕО)
13. 06. 2024. у 07:00
ЧОКОЛАДНИ ЧИЗКЕЈК БЕЗ ПЕЧЕЊА: Прави се за 15 минута, а осваја на први залогај
11. 06. 2024. у 15:00
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
СУСРЕТ МЕРКЕЛОВЕ И ТРАМПА Питао је за Путина, а папа јој рекао: "Савијај, савијај, савијај - али осигурај да не пукне"
ДОБАР део одломака се односи на састанак који је имала са Трампом у Белој кући у марту 2017.
21. 11. 2024. у 17:17
Коментари (0)