МЕДЕНА РЕБАРЦА СА КРОМПИРОМ И СУВИМ КАЈСИЈАМА: Неодољиви гурмански ручак са којим нема грешке

Новости онлине

07. 06. 2024. у 15:00

Увек су нам потребне неке нове инспирације за ручак, уз то желимо да све буде што једноставније, али и што укусније, а један од њих је и овај рецепт.

МЕДЕНА РЕБАРЦА СА КРОМПИРОМ И СУВИМ КАЈСИЈАМА: Неодољиви гурмански ручак са којим нема грешке

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • маринирана ребра 500 г
  • црвени кромпир 3 већа
  • шаргарепа 2 мање
  • сува сланина сецкана на коцкице 30 г
  • мед 30 г
  • суве кајсије 7-8
  • со по укусу
  • бибер по укусу
  • алева паприка по укусу
  • чили по укусу
  • суви биљни зачини по укусу
  • свињска маст за подмазивање плеха по потреби

Припрема: 

Плех добро подмажите свињском машћу. Ребра положите на централни део и премажите их половином количине меда. У засебној шерпици исечен кромпир и шаргарепу уваљајте у зачине и маст, па поређајте на плех око ребара. Додајте сланину. Покријте алу-фолијом и пеците у загрејаној пећници на 220 степени 45 минута. Извадите плех и скините алу-фолију. Премажите месо остатком меда. Додајте суве кајсије. Пеците још 15–20 минута на истој температури. На крају готово месо украсите першуном и сецканом љутом папричицом.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВЕХАБИЈЕ МИ ОТЕЛЕ СИНА, САД НЕКА ГА И САХРАНЕ!: Новости у кући Милоша Жујовића са оцем Зораном, откривени детаљи из живота терористе

"ВЕХАБИЈЕ МИ ОТЕЛЕ СИНА, САД НЕКА ГА И САХРАНЕ!": "Новости" у кући Милоша Жујовића са оцем Зораном, откривени детаљи из живота терористе

ЗАНЕМЕЛА Мала Врбица код Младеновца. Одавде из овог села велике невоље је направио вехабија Милош Жујовић, који је покушао да испред Амбасаде Израела убије припадника српске Жандармерије.

01. 07. 2024. у 12:47

Коментари (0)

НАЈЗГОДНИЈА МАМА: Скинула се Мирка Васиљевић - лепа глумица показала савршену фигуру (ФОТО)