ЛАЗАЊЕ СА 4 ВРСТЕ СИРА: Нико неће моћи да им одоли

Новости онлине

02. 06. 2024. у 13:00

Овако спремљене су остварење снова сваког љубитеља сира.

ЛАЗАЊЕ СА 4 ВРСТЕ СИРА: Нико неће моћи да им одоли

Foto: Shutterstock

Слојеви нежне тестенине, кремасти сос и не један, не два, већ четири различита сира. И при том су много лакше и брже за припрему од лазања које се припремају са месом.

Састојци:

  • 1 паковање кора за лазање, свеже или обичне
  • 6 кашика несланог путера
  • 1 црни лук, ситно сецкан
  • 2 чена белог лука, ситно исецкан
  • 6 кашика вишенаменског брашна
  • 3 ½ шоље пуномасног млека, топло
  • 1 ловоров лист
  • Прстохват свеже ренданог мушкатног орашчића
  • Со и бибер, према укусу
  • 250 г гауде или другог качкаваља, наренданог
  • 250 г моцарела сира, наренданог
  • 125 г пармезана, наренданог
  • 125 г горгонзола сира, наренданог

Припрема: 

Загрејте рерну на 200 степени.

Сипајте воду у велики лонац, посолите је и сачекајте да проври, а потом скувајте коре за лазање (око два минута мање него што је наведено на паковању). Оцедите их и оставите на науљен плех.

Загрејте путер у средњем тигању, док се не растопи. Додајте лук и бели лук и динстајте док не постане стаклас, а потом додајте брашно и константно мешајте око пет минута. Полако досипајте топло млеко уз стално мешање. Додајте ловоров лист и мушкатни орашчић и наставите да кувате сос док се не згусне. Уклоните ловоров лист и зачините са сољу и бибером. Уклоните са ватре и оставите са стране.

Да би сте саставили лазање, распоредите танак слој бешамел соса у подмазану посуду за печење. Сложите четири до пет кора по дужини један поред другог, са ивицама које се преклапају.

Прелијте слојем бешамела и слојем сваког сира.

Поновите за још два слоја: тестенина, сос, сир.

Прелијте последњи слој тестенине са издашном количином соса, а затим слојем сира. Покријте фолијом.

Пеците у загрејаној рерни око 15 минута. Уклоните фолију, повећајте температуру на 250 степени и наставите да печете још 15 минута или док не порумени.

Извадите из рерне и оставите да одстоји десетак минута пре резања. По жељи украсите першуном или босиљком.

(ona)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи

ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи

У МАСОВНОЈ пуцњави повезаној с трговином дрогом у западној Француској, тешко је повређено петоро људи, међу којима и један тинејџер, рекао је министар унутрашњих послова Бруно Ретаиллеау, пише Гардијан.

01. 11. 2024. у 11:25

ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)

ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)

ИВАН из Хрватске одушевио је читав регион када је једним малим гестом показао како је мало потребно а јако лепо, држати се оне чувене реченице "воли своје, поштуј туђе".

01. 11. 2024. у 10:24 >> 10:28

Коментари (0)

Да ли сте знали да топлота најбрже лечи повреду? Откривамо зашто је ТЕЦАР терапија најефикаснија