ПРЕДЛОГ ЗА ДАНАШЊИ РУЧАК: Рецепт за преукусне ћуфте у парадајз сосу

Новости онлине

28. 05. 2024. у 10:48

Овај класични рецепт доноси једноставну припрему, али и неодољиву комбинацију сочних ћуфти од мешаног меса, у парадајз сосу.

ПРЕДЛОГ ЗА ДАНАШЊИ РУЧАК: Рецепт за преукусне ћуфте у парадајз сосу

Foto: Jutjub/Printskrin/Sherpica Recipes

Састојци:

ЗА ЋУФТЕ:
  • мешано млевено месо 400 г
  • црни лук 1 главица
  • бели лук 2 чена
  • презле 3 кашике
  • 1 јаје
  • бибер по укусу
  • суви биљни зачин по укусу
  • босиљак по укусу
  • со по укусу

ЗА СОС:

  • уље 4 кашике
  • кувани сок од парадајза 3 дл
  • вода 2 дл
  • брашно 2 кашике

 Припрема:

Исецкајте црни и бели лук, додајте млевено месо, презле и јаје, зачините по укусу и добро умесите. Од смесе направите 12 ћуфти, уваљајте их у брашно и пропржите на врелом уљу. Затим додајте брашно, пропржите га, па налијте парадајз-соком и водом. Крчкајте 20 минута. Повремено протресите шерпу, а пред крај кувања додајте неколико листова босиљка. Сервирајте са пиреом од кромпира.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

САДА ЈЕ СВЕ ЈАСНО: Ево ко су потенцијални ривали Србије у баражу Лиге нација